Båten funnet

Båten til de tre tyskerne som er meldt savnet i Sokndal i Rogaland, ble tirsdag ettermiddag funnet utenfor Danmark. Letingen etter de savnede fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Båten som tyskerne brukte, er funnet utenfor danskekysten. Den ble tatt om bord i et fiskefartøy og brakt inn til Hanstholm, opplyser lensmann Ivar Auestad i Sokndal til NTB.

Politiet fikk melding om båtfunnet tirsdag klokka 17.05.

Båten ble funnet drivende med kjølen i været, og motoren og resten av båten var tilsynelatende hel. Auestad kan ikke si om dette betyr at leteområdet skal utvides.

- Vi vil nå diskutere hvordan vi vil gjøre dette videre. Blant annet vil vi finne ut hva slags utstyr de tre tyskerne hadde på seg, sier Auestad.

Kystvaktskipet KV «Lafjord», samt sivile båter, fortsatte tirsdag letingen etter de tre savnede tyskerne. Søket foregår i Rekefjord-området, der de mandag ble meldt savnet. Letingen vil fortsette til det blir mørkt tirsdag.

- Leteforholdene er bra, med klart vær og stille sjø, sier Auestad.

<> Politiet går ut fra at de tre tyskerne, en 22 år gammel kvinne fra Schmerlitz og to menn på henholdsvis 35 og 42 år, begge fra den tyske byen Hoyerswerda, er omkommet.

Tyskerne hadde leid en ferieleilighet i Rekefjord i Sokndal. De ble sist sett fredag da de dro ut på sjøen med en 14 fots åpen plastbåt med påhengsmotor, til tross for at det var dårlig vær i området. De tre ble først meldt savnet mandag av husvertens bror.

Husverten selv, som leide ut båten, var i helgen bortreist, og det var folk i bygda som ante uråd da de så at det ikke var liv i huset hele helgen, og båten ikke lå fortøyd der den skulle.

Turistenes pårørende er varslet via den tyske ambassaden.