Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båten som forsvant sporløst i Stillehavet sank: - Vi tror det kan finnes en livbåt med overlevende

Søket etter overlevende fra en ferge som har forsvunnet i Stillehavet, ble gjenopptatt mandag.

FUNNET: I helgen ble åtte overlevende fra den forsvunne fergen reddet av et fiskefartøy. Mandag ble søket etter flere overlevende gjenopptatt. Foto: New Zealands luftforsvar / AP / NTB scanpix
FUNNET: I helgen ble åtte overlevende fra den forsvunne fergen reddet av et fiskefartøy. Mandag ble søket etter flere overlevende gjenopptatt. Foto: New Zealands luftforsvar / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 100 personer kan ha vært om bord i katamaranen som sist ble sett da den forlot atollen Nonouti i øystaten Kiribati 18. januar, skriver The Guardian. Etter planen skulle trefergen Butiraoi seile rundt 250 kilometer nordvestover til Betio, som er en del av hovedstaden South Tarawa.

Søker etter overlevende

Søndag fant et Orion-fly fra New Zealands luftforsvar en livbåt med åtte overlevende. De ble senere reddet av en fiskebåt. Innsatsen konsentreres nå om å finne flere overlevende.

- Det er en tanke om at det kan finnes en livbåt med overlevende. Vi er fortsatt optimister med tanke på å finne flere overlevende, sier Darryn Webb i luftforsvaret til Radio New Zealand.

De overlevende skal ha fortalt sine redningsmenn at de hadde lyktes i å ta seg om bord i jolla da den savnede ferja kantret.

I den lille jolla satt sju voksne mennesker og et lite barn.

- Våre sympatier går til det lille barnet og alle de andre, sier Webb, ifølge Independent.

Søker i et område på Norges størrelse

Han legger til at de er takknemlige for at de klarte å lokalisere den lille jolla, men at det er hjerteskjærende å høre at ferja har sunket og at det fremdeles er mange som er savnet.

Akkurat hva som førte til at ferja sank, er så langt ikke klart.

Webb sier besetningen på Orion-flyet jobber ut fra en teori om at en flåte eller livbåt har drevet på havet i en uke.

Basert på dette, øker sjansen for at de kan peile seg inn på det riktig området å lete i. Webb sier det søkes i et enormt område på 315 000 kvadratkilometer. Det tilsvarer omtrent Fastlands-Norges flateinnhold.

Regjeringen på Kiribati er innkalt til møte mandag morgen, og det er ventet at presidenten komme med en kunngjøring i løpet av dagen.

Kiribatis president, Taneti Mamau, har også innført en uke med bønn i håp om å finne de savnede, skriver The Guardian.

Reparasjon kan ha ført til ulykken

Den savnede båten skal ha gått gjennom en reparasjon av propellen like før den dro av sted.

- Det kan ha medvirket til at det har blitt problemer med navigeringen, sa John Ashby i den newzealandske redningstjenesten i helga.

Kiribati består av 33 atoller og rev fordelt over et enormt havområde i det sørlige Stillehavet. Det aktuelle søkeområdet ligger rundt 2 000 kilometer nordøst for Fiji, som koordinerer leteinnsatsen.

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling