Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båter for titalls millioner opp i røyk

Eksplosjonsfare over. 70 båter totalskadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like før klokken 05.00 i morges begynte det å brenne i en stor tredelt lagerhall for fritidsbåter i Kristiansand. Ifølge Fædrelandsvennens nettutgave er 70 båter for flere titalls millioner gått opp i røyk.

 Ved 08.30-tiden var brannen under kontroll. Men ved 11-tiden var det 300 meter sikkerhetssone rundt det store båtanlegget. Redningsledelsen fryktet eksplosjoner i gassflasker og drivstofftanker.

-Ved 14-tiden var eksplosjonsfaren over, og nå er det etterslokking resten av døgnet. Brannårsaken er ikke klarlagt, men den første meldingen fortalte at det brant i en båt på utsiden og i veggen på båthallen, sier Bjarne Lund i brannevesenet i Kristiansand til Dagbladet.no. 

Det er rundt 150 fritidsbåter i hallen. De fleste båtene var av plast, og brannen ga fra seg giftig røyk.

- Men vi har vært heldige med vindretningen, og den giftige røyken siver ut over havet, sier Kåre Grønning.  

Han opplyser at det aldri har vært noen fare for omgivelsene, og det er ikke grunn til å tro at det er personer i lageret. Brannen vil trolig ikke spre seg videre.

Båthallen ligger ved fotballstadionen som er under bygging på Lund i Kristiansand, like øst for sentrum.

Båtene i to tredeler av hallen ligger i brannsonen. Den ene tredelen, som ikke er berørt av flammene, blir disponert av HK Motorservice.

STORE ØDELEGGELSER: Mange titalls utbrente, dyre fritidsbåter lå igjen i opplagshallen utenfor Kristiansand. Foto: EIVIND PEDERSEN
STORE ØDELEGGELSER: Mange titalls utbrente, dyre fritidsbåter lå igjen i opplagshallen utenfor Kristiansand. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Det var en Securitas-vakt som oppdaget flammene og slo alarm.

Store brannmannskaper fra Vennesla, Søgne og Sogndalen i tillegg til Kristiansands eget brannvesen har deltatt i slokkingen, 22 mann i alt.

image: Båter for titalls millioner opp i røyk
STORBRANN: Hallen, med rundt 150 båter totalt, sto i full fyr i morgentimene i dag.
Hele Norges coronakart