- Båter med 450 migranter kantret utenfor Libya

Titalls mennesker døde torsdag da minst to båter forliste ved Libyas kyst. En redningsaksjon pågår, og ifølge lokale kilder kan flere hundre flyktninger og migranter ha druknet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kringkasteren BBC melder sent torsdag kveld at to båter med opptil 500 flyktninger og migranter om bord, kantret i Middelhavet utenfor kysten av den libyske byen Zuwara.

En innbygger i byen hevder minst 100 lik er brakt til et sykehus i byen, som ligger vest for hovedstaden Tripoli.

Innbyggere og tjenestemenn har fortalt til BBC at den første båten, som sendte ut nødsignal tidligere torsdag, hadde 50 mennesker om bord.

Den andre båten sank senere og hadde opptil 400 passasjerer om bord, heter det videre.

Fiskebåter Libyas kystvakt opplyser at en redningsaksjon fortsatt pågår etter den andre forliset, men at de fleste som var om bord, fryktes omkommet.

Informasjonen fra kystvakten i det voldsherjede nordafrikanske landet, har spriket gjennom torsdagen. Det ble først varslet at langt flere hundre mennesker fryktes omkommet i ett båtforlis.

Tidligere torsdag kveld opplyste en libysk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP at 30 mennesker var funnet døde etter at en båt med rundt 200 migranter og flyktninger sank i Middelhavet på vei til Europa.

- Vi jobber med svært begrensede ressurser. De fleste båtene vi bruker, er fiskebåter som vi låner fra eierne, sier en representant for kystvakten.

- 100 reddet Tidligere torsdag meldte libyske kilder at flere hundre var om bord i en kantret båt, og noen skal ha vært sperret under dekk da farkosten sank.

- Omtrent 100 ulovlige migranter har overlevd, redningsoperasjonen pågår fortsatt, sa en annen kilde til Reuters.

Migrantene skal være fra Syria, Marokko, Bangladesh og Pakistan, ifølge den libyske sikkerhetskilden.

Zuwara ligger nær grensen til Tunisia, og er et sentralt utreisested for båtflyktningene som smuglerne sender over Middelhavet i retning Europa.

Tidligere denne uka ble 55 lik funnet på tre overfylte båter. 52 av de døde lå i lasterommet på én av båtene.

Hittil i år har minst 2.373 mennesker omkommet i forsøket på å komme seg til Europa, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram