- Båtfolk ødelegger oljeoppryddingen

Bryter lensekoblingene for å komme inn til hyttene sine.

 GRUNNSTØTTE: Her, ved øya Såstein, ligger det havarerte skipet Full City. Hun var lastet med 1120 tonn tungolje, som nå skader strender og fugleliv langs kysten av Telemark og Aust-Agder. Foto: Kystverket.
GRUNNSTØTTE: Her, ved øya Såstein, ligger det havarerte skipet Full City. Hun var lastet med 1120 tonn tungolje, som nå skader strender og fugleliv langs kysten av Telemark og Aust-Agder. Foto: Kystverket.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Over 500 personer, deriblant flere frivillige, jobber med å rydde opp i oljesølet etter Langesund-forliset. Men ikke alle tar like mye hensyn til arbeidet som pågår.

- Båtfolk er blitt observert i det de har brutt lensekoblinger for å komme seg ut på fjorden og kikke, og ikke koblet skikkelig til etter seg. Det har ført til at olje har sluppet ut igjen, sier marinbiolog Nina Jensen i WWF.

- Flere hyttefolk har også ringt og klaget over at det ligger lenser i veien når de skal ut til hyttene sine, forteller hun.

Thomas Granfeldt, havnedirektør og beredskapsleder for det interkommunale utvalget mot akutt forurensing i Kristiansand, forteller at situasjonen har ført til at det holdes vakt ved enkelte av lensene.

- HOLD DERE UNNA: Nina Jensen i WWF ber båtfolk respektere de som jobber med oljeoppryddingen. Foto: Per Flåthe.
- HOLD DERE UNNA: Nina Jensen i WWF ber båtfolk respektere de som jobber med oljeoppryddingen. Foto: Per Flåthe. Vis mer

- Jeg har ikke sett det selv, men det er fare for at det kan skje. Derfor er det nå etablert vakthold ved noen av lensene, sier Granfeldt til Dagbladet.

Nina Jensen synes det er bekymringsfullt at folk ikke respekterer de som jobber på fjorden.

- Hold dere unna og la folk gjøre jobben sin, er hennes beskjed.