Båtfører (39) siktet etter vennens død

Har kjørt Offshore 1. - Høy fart, sier vitne.

 BÅTFØRER SIKTET:  Tre av de fire ombord kom seg i land i Tromøysundet i går ettermiddag etter at en 28 fot skjærgårdsjeep kjørte på et skjær. En 36 år gammel mann fra Arendal mistet livet. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN.
BÅTFØRER SIKTET: Tre av de fire ombord kom seg i land i Tromøysundet i går ettermiddag etter at en 28 fot skjærgårdsjeep kjørte på et skjær. En 36 år gammel mann fra Arendal mistet livet. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Den 39 år gamle mannen som kjørte ulykkesbåten på et skjær i Tromøysundet i går, er siktet for uaktsom navigering.
 
Straffelovens paragraf 418 har en strafferamme på inntil tre måneders fengsel.

-    Siktelsen er en konsekvens av at båtføreren ble tatt med til rutinemessig blodprøve. Etterforskningen vil avgjøre om siktelsen blir endret, sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff ved Arendal politistasjon til Dagbladet.

Skar plutselig ut
Ifølge politiadvokaten har minst ett vitne forklart at den hurtiggående skjærgårdsjeepen hadde så høy fart at båten planet.
 I dag blir flere vitner avhørt, og tekniske eksperter skal undersøke den 28 fot store båten, som plutselig skar mot høyre under fart i går ettermiddag og traff en bølge før den havarerte på skjæret.

Alle de fire om bord ble kastet i sjøen. En 36 år gammel mann fra Arendal, de tre andre fikk svømt til land.

Advokat Sigurd Klomsæt er forsvarer for den siktede båtføreren.
-    Mannen som omkom var en god venn og nabo av min klient, sier Klomsæt til Agderposten på nett.

Offshore 1
Ifølge Klomsæt har båtføreren forklart politiet at ulykken skjedde helt uten forvarsel og at høy fart ikke kan ha vært årsaken.

Det er den 39 år gamle båtføreren som selv eier ulykkesbåten. Han er en erfaren båtfører, og har kjørt i Offshore 1-klassen i det store båtracet i Arendal, skriver Fædrelandsvennens nettutgave.