Båtfører (61) savnet i Østfold

Østfoldmann (61) savnet i sjøen. Leteaksjon nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det pågår en omfattende leteaksjonen etter en savnet 61 år gammel mann litt sør for Kråkerøy i Østfold akkurat nå.

Båten til den savnede 61-årige mannen ble funnet på land med motoren i gang, sør for Kråkerøy i Fredrikstad kommune, får NTB opplyst hos politiet i Østfold. Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om den savnede mannen 13.35.

- Det er et begrenset område mannen kan være i. Mye tyder på at han var uten flyteutstyr da han falt over bord. Han var alene i båten, sier redningsinspektør Stein Solberg til NTB.

- Det letes for fullt. Mannen førte en stor sjark, men båten ble funnet førerløs med motoren i gang ved Tangen helt syd på Kråkerøy mot Hvaler, sier operasjonsleder Martin Nygårdsmoen ved Østfodl politidistrikt til Dagbladet.no

Den 61 år gamle mannen er hjemhørende i Østfold. Han skal ifølge hovedredningssentralen ha kommet i båt fra Moss.

Et redningshelikopter fra Hovedredningssentralen og et annet fra politiet deltar i leteaksjonen. I tillegg deltar en losbåt, en livbåt fra Falck og en svensk redningsskøyte i søket.

- Vi leter rundt holmer og skjær i håp om at han kan ha kommet seg på land for egen hånd, men tida jobber i  mot oss nå, sier Solheim til Dagbladet.no.

- Vi mistenker at han har falt i sjøen før båten kjørte på land. Dette er en kar som skal være godt sjøvant, sier operasjonsleder Trond Puck i Østfold politidistrikt til NTB.

SØKER ETTER BÅTFØRER: Store letemannskaper leter i sjøen utenfor Kråkerøy etter en 61 år gammel mann som mistenkes å ha falt over bord fra sin båt. Hovedredningssentralen i Sola deltar med et Sea King-helikopter i aksjonen. Illustrasjonsfoto: TRULS BREKKE
SØKER ETTER BÅTFØRER: Store letemannskaper leter i sjøen utenfor Kråkerøy etter en 61 år gammel mann som mistenkes å ha falt over bord fra sin båt. Hovedredningssentralen i Sola deltar med et Sea King-helikopter i aksjonen. Illustrasjonsfoto: TRULS BREKKE Vis mer