Usikkert: Om Kragerø kommune gir tillatelse til å bygge om båthuset til fritidsbolig vites ikke, men kjøperne stod likevel i kø. Foto: Krogsveen
Usikkert: Om Kragerø kommune gir tillatelse til å bygge om båthuset til fritidsbolig vites ikke, men kjøperne stod likevel i kø. Foto: KrogsveenVis mer

Båthus solgt for 3,9 millioner

– Jeg har sendt ut hundrevis av salgsoppgaver, sier eiendomsmegler Henrik Tangen i Krogsveen. Båthuset i Kragerø gikk 1 million over prisantydning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Båthus og brygger i Kragerø er blitt ekstra attraktivt for mange. Og dette er et veldig spesielt båthus, siden det er båtgarasje under og en trapp opp til en overetasje med kjøkkenkrok, oppholdsrom og to sovealkover, sier Krogsveen-megler Henrik Tangen.

Vanligvis er det stille på hyttefronten i Kragerø-området i desember. Men i år har førjulstiden vært hektisk for eiendomsmegleren. Båthuset, som ligger i Skiensund, har vakt stor interesse.

– Jeg har sendt ut hundrevis av salgsoppgaver, forteller han.

Ingen byggetillatelse

I utgangspunktet lå prisen for det lille huset fra 1957 på 2,9 millioner kroner. Men etter en heftig budrunde endte summen på 3,9 millioner. Dermed er båthuset Norges dyreste, ifølge Varden.

– Det var fem ulike budgivere, og budene startet på 1,5 millioner kroner og endte på 3,9 millioner. Interessentene var både folk med tilknytning til området og utenbys fra. Han som til slutt kjøpte bor i Oslo, sier Tangen til Finansavisen.

Bygningen er regnet som en sjøbod, og det er ikke gitt tillatelse til å bygge om til en hytte.

– Det er stor usikkerhet knyttet til hvordan kommunen vil stille seg til en ombygging, utbygging eller endring til fritidsbolig, forklarer han.

Men Tangen tror kjøperen har ønske om å finne en løsning på dette.

Både båt- og badehus

Også i 2014 ble det solgt et båthus i samme område. Da endte prisen på over to millioner kroner, mens prisforlangende var 1,975 millioner. Nylig ble dessuten et båthus i Kilen i Kragerø solgt for 1,7 millioner kroner, noe som var 800.000 kroner over takst.

Men det er ikke bare båthus som er populære. I 2012 ble et badehus på Snarøya utenfor Oslo solgt for 2,8 millioner kroner.

Flere økonomisaker:

Erik vil bli verdens største bitcoin-produsent

​Kjøpte på fall -spår oppgang på 35 prosent

Bjørn Kjos om 2017: - Et drittår