BATMAN: I 2013 hadde Miles (5) leukemi og fikk være superhelt for en dag. Denne uka fikk han en gladnyhet. Video: Make-A-Wish Vis mer Vis mer

Frisk fra leukemi

«Batkid» vant hjertene - nå er han frisk

Etter sine dager som kriminalitetsbekjemper er han nå en helt vanlig gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Husker du den kreftsyke femåringen Miles, som for fem år siden fikk oppfylt drømmen om å spille «Batkid»?

En novemberdag i 2013 vant han hjertene til folk over hele verden da han marsjerte ned San Franciscos gater foran en folkemengde og utførte en rekke heroiske bragder.

Blant annet avverget han et bankran og reddet en jomfru i nød, før han ble overrakt nøklene til byen.

Selv daværende president, Barack Obama, hyllet gutten for sin heroiske innsats:

Frisk

Det var organisasjonen Make-A-Wish som den gang forvandlet San Francisco til Gotham by for en dag. Den kreftsyke gutten ble kalt inn til tjeneste av San Franciscos politisjef, Greg Suhr, for å hjelpe til med å bekjempe kriminalitet.

Torsdag kom organisasjonen med en gladnyhet. Miles, som nå er ti år gammel, er endelig erklært frisk.

- Etter sine dager som kriminalitetsbekjemper for fem år siden har Miles nå gått tilbake til å være et helt normalt barn. Han spiller baseball, går på skolen og hjelper til på familiens gård. Han går nå i femteklasse, og elsker naturfag og teknologi, skriver organisasjonen på sine nettsider.

<strong>SUPERHELT:</strong> Her får fem år gamle Miles overrakt nøkkelen til San Francisco fra daværende borgermester Ed Lee, og ble dermed erklært «junior-borgermester». Foto: Reuters / NTB Scanpix
SUPERHELT: Her får fem år gamle Miles overrakt nøkkelen til San Francisco fra daværende borgermester Ed Lee, og ble dermed erklært «junior-borgermester». Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Massiv oppmerksomhet

Miles' historie berørte så mange at filmgiganten Warner Bros. i 2015 laget dokumentaren «Batkid Begins», om hans vei fra kreftsyk ettåring til den store dagen som kriminalbekjemper.

På grunn av den store oppmerksomheten rundt Miles sin drømmedag, opplevde organisasjonen en massiv økning i antall donasjoner og frivillige - på alle områder.

- Den store trafikken på serverne våre gjorde faktisk at nettsidene våre var nede i flere timer den dagen, skriver de på nettsidene sine.

Miles må fortsatt besøke legen sin en gang i året, men de sier at han har det veldig bra.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer