Båtkongen

Denne 52 fot lange båten blir kong Haralds største seilbåt noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye båten presenteres nå på hjemmesidene til seilbåtklassen Transpac-52. En formell bestilling er ikke signert, men kongen har signalisert sterkt at dette er modellen han ønsker seg. Og på flere internasjonale nettsider for seiling bekreftes det at kong Harald kommer til å skaffe seg båten.

På grunn av lang leveringstid er båten allerede registrert inn i produksjonssystemet. Det er bladet «Seilas» som avslører båten i sin siste utgave.

Klar neste sommer

Det er lang produksjonstid på mast og annet spesialutstyr som har gjort det nødvendig å reservere tid i produksjonen allerede nå. Planen er at kongens nye «Fram XVI» skal være klar for regatta neste vår.

Transpac 52 (TP-52) regnes som en av de nye store båtklassene. En ny båt med fullt utstyr til alle typer regatta vil koste oppimot 10 millioner kroner.

Middelhavsfarer

Kongen har de siste åra seilt flere ulike klasser, og i fjor sommer, før han var helt restituert etter kreftoperasjonen, deltok han i en stor regatta i Miami i USA med innleid båt, som er to fot kortere enn TP-52.

Både kong Juan Carlos av Spania og flere av kongens øvrige seilvenner og konkurrenter i USA og Europa har allerede bestilt eller kjøpt seg TP-52.

 FOR FULLE SEIL:  Dette er sannsynligvis båten kong Harald kommer til å kose seg med om ikke så altfor lenge.
FOR FULLE SEIL: Dette er sannsynligvis båten kong Harald kommer til å kose seg med om ikke så altfor lenge. Vis mer

Kongen har solgt en av sine tidligere seilbåter og har også lagt den nyeste «Fram XV» ut for salg for å finansiere sin kommende nyervervelse.


... og kongen er i godt humør etter operasjonen

I går påbegynte kong Harald den gradvise opptreningen etter hjerteoperasjonen.

- Hans Majestet Kongen har hatt en god og rolig natt. Han har sovet godt og er i meget godt humør, heter det i pressemeldingen fra Slottet i går.

Dermed kan kong Harald starte den gradvise opptreningen etter vanlige rutiner. Kongen pustet allerede fredag kveld ved egen hjelp.

Operasjonen forløp uten komplikasjoner og ble avsluttet i løpet av fredag formiddag. Det var kongens defekte hjerteklaff som ble fjernet og erstattet med en biologisk. Kongen vil bli liggende på Rikshospitalet i to uker.

Noen timer etter operasjonen fikk han besøk av dronning Sonja.

SEILEGLAD: <P />Kong Harald.