Batman forbudt i Hammerfest

Er du i Hammerfest, så kle deg for all del ikke ut som Batman. Og finn ikke på å banke sengetøyet ditt iført samme habitten. Det er nemlig forbudt i politivedtektene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En finlesning av politivedtekter kan føre til en del aha-opplevelser. På Ole Olsens plass i Hammerfest er altså Batmans nærvær uønsket. Dette gjelder også Spiderman, Zorro og Per Kanin. Skulle disse i tillegg finne på å banke sengetøyet sitt samtidig, så er det et dobbelt overtramp, ifølge byens politivedtekter, som ble oppjustert og stadfestet av Justisdepartementet senest i 1990.

- Jeg må vel si at mye av dette har vært lavt prioritert, ser stasjonssjef Harry Romsdal ved Hammerfest politistasjon til Finnmark Dagblad.

I Hammerfest har for øvrig ikke sauer, geiter, griser og høns det helt lett heller. De nektes nemlig å spasere omkring på offentlige steder. Dette forbudet gjelder også i nabokommunen Kvalsund, som, i likhet med Porsanger, har et punkt i politivedte ktene som slår fast at publikum ved forestillinger skal oppføre seg sømmelig og ordentlig.

I Berlevåg, i ferd med å bli verdensberømt, i alle fall i Norge, på grunn av filmen «Heftig og begeistret», har folk ikke lov til å være nettopp det.

Det er nemlig forbudt å stimle sammen og «skrike, skråle eller vise anna larmende atferd».

Altaværingene nektes å klatre på gjerder og lyktestolper, mens sirkuselefanter ikke har lov til å spasere fritt omkring i Kautokeino. Heller ikke ville dyr har lov til å ferdes på offentlig sted uten politiets tillatelse.

(NTB)