Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Batman-massakren har krevd sitt 13. offer

Gravide Ashley ble skutt i nakken, og mistet barn i spontanabort etter operasjon. Fra før har familien mistet datteren på seks år i tragedien.

 YNGSTE AV DE DREPTE:  Christian Bale og kona Sibi Blazic ved blomsterhavet til minne om seks år gamle Veronica Moser-Sullivan som ble drept i Batman-massakren. Hun var James Holmes' yngste offer. Nå kommer meldinga om at familien også har mistet deres ufødte barn. Foto: AP
YNGSTE AV DE DREPTE: Christian Bale og kona Sibi Blazic ved blomsterhavet til minne om seks år gamle Veronica Moser-Sullivan som ble drept i Batman-massakren. Hun var James Holmes' yngste offer. Nå kommer meldinga om at familien også har mistet deres ufødte barn. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ni dager siden 24 år gamle James Holmes begynte å skyte vilt rundt seg på premieren av den nye Batman-filmen i forstaden Aurora i den amerikanske delstaten Colorado.

Nå har massakren krevd sitt 13. offer. Småbarnsmoren Ashley Moser overlevde tragedien, og har siden ligget på sykehus med kritiske skader. Hun fikk ifølge Boston Herald ett skudd i nakken og minst ett skudd i buken.

Moser er åtte uker på vei og har gjennomgått en rekke operasjoner for skadene hun fikk.

Nå kommer meldingene om at familien har mistet deres ufødte barn i spontanabort på grunn av morens tilstand.

Ultralyd bare timer før massakren Fra før har familien lidd tapet av datteren Veronica Moser-Sullivan (6), som ble skutt og drept under massakren. Hun var «Jokerens» yngste offer.

 MISTET DATTEREN:  Faren til drepte Veronica (6) møtte opp på det første rettsmøtet etter massakren. Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
MISTET DATTEREN: Faren til drepte Veronica (6) møtte opp på det første rettsmøtet etter massakren. Foto: Kevork Djansezian/Getty Images/AFP Vis mer

Totalt 58 mennesker ble skadet.

Det er bare dager siden Jamison Toews, Ashleys kjæreste gjennom to år og far til det ufødte barnet, stilte opp i en reportasje med CBS.

På den tragiske fredagen for ni dager siden var paret på ultralyd noen få timer før de dro på Batman-premieren.

 OFRET SEG FOR KJÆRESTEN:  Familie og venner gravlegger Matthew McQuinn som kastet seg foran sin kjæreste i Batman-massakren. Foto: AP
OFRET SEG FOR KJÆRESTEN: Familie og venner gravlegger Matthew McQuinn som kastet seg foran sin kjæreste i Batman-massakren. Foto: AP Vis mer

- Alt så bra ut da, sa Jamison, som hjelpeløst ble øyenvitne til at Veronica (6) ble drept og kjæresten skutt.

- Bare fortsett og kjemp elskling. Jeg elsker deg og vil bare være ved din side, sa han videre.

Kan bli lam Spontanaborten skjedde etter en operasjon i går kveld. I en pressemelding benytter familien også anledningen til å takke alle i nødetatene som bidro da tragedien inntraff.

- Ashley Moser er under rekonvalesens etter enda en operasjon i morgentimene i dag. På grunn av den ekstreme påkjenningen mistet familien barnet i en spontanabort, skriver sykehuset.

 SORG:  Under begravelsen til Matthew McQuinn. Foto: AP
SORG: Under begravelsen til Matthew McQuinn. Foto: AP Vis mer

- Familien vil rette en spesiell takk til de modige heltene i nødetatene og helsepersonellet som alle har gjort hva de kan for å redde vår datter, vårt barnebarn og alle de andre ofrene i denne tragedien.

Ifølge Daily Mail risikerer Ashley Moser nå å bli lam på grunn av skadene.

- Jeg vil dø Ashley Moser lå også på sykehuset da hun fikk den forferdelige nyheten om at hennes seks år gamle datter ble drept i massakren. Daily Mail skriver at det var slektninger som måtte overbringe nyheten, og at moren da ble oppløst i tårer og skrek «jeg vil dø».

Seksåringens bestemor forteller til Boston Herald at jenta akkurat var ferdig med barnehagen og gledet seg til å begynne med svømmekurs denne sommeren.

 HOLDT PÅ Å SOVNE?  Gjerningsmannen James Holmes under det første møtet i retten. Foto: REUTERS / RJ Sangosti / Pool / Files
HOLDT PÅ Å SOVNE? Gjerningsmannen James Holmes under det første møtet i retten. Foto: REUTERS / RJ Sangosti / Pool / Files Vis mer

- Hun var en herlig og livlig liten jente. Dette er en fryktelig, fryktelig tragedie, sier Jean Moser.

I morgen må gjerningsmannen James Holmes på nytt møte i retten. Da vil han bli tiltalt for 12 overlagte drap, og det er altså uklart om påtalemyndigheten vil utvide tiltalen etter det siste dødsfallet.

 MINNES OFRENE:  Folk har laget store blomsterhav i Aurora til minne om ofrene i tragedien. Foto: Reuters
MINNES OFRENE: Folk har laget store blomsterhav i Aurora til minne om ofrene i tragedien. Foto: Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media