Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Batman-skytteren la ut bilde av seg selv med puppemodell på nettet

- Vil du besøke meg i fengsel, skrev han kaldt.

- GRUSOMT: Den britiske modellen Keeley Hazell var manipulert inn i et bilde av Batman-skytteren som ble lagt ut på nettet i en profil på et datingnettsted. Foto: Classicjimbo / Adultfriendfinder
- GRUSOMT: Den britiske modellen Keeley Hazell var manipulert inn i et bilde av Batman-skytteren som ble lagt ut på nettet i en profil på et datingnettsted. Foto: Classicjimbo / Adultfriendfinder Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som skal ha stått bak skytetragedien på en kino i Aurora torsdag er fortsatt en gåte for amerikanerne. ABC News publiserte i dag en video av en 18 år gammel James Holmes, der han sto på scenen under en vitenskapsleir.

Mannen som seks år seinere skulle ta livet av minst tolv personer da han utkledd som Jokeren gikk til angrep under premierevisningen av den siste Batman-filmen, fremstår i klippet som en helt vanlig vitenskapsinteressert gutt.

- Hans største drøm er å eie en slushmaskin, sa jenta som introduserte ham på vitenskapsleiren.

Nå sitter Holmes fengslet, og stadig flere detaljer om massedrapsmannen lekker ut. Amerikanske medier konkluderte raskt med at han ikke hadde noen aktive profiler på sosiale nettsider, men en brukerprofil på datingnettstedet Adultfriendfinder.com blir nå koblet til Holmes.

Med rødfarget hår Profilen bærer navnet «classicjimbo» og brukeren skriver blant annet at han er ute etter tilfeldig sex, og den kjølige kommentaren:

PROFILEN:  Denne profilen etterforskes nå av FBI. Amerikanske medier melder at den etter all sannsynlighet tilhører Batman-skytteren.
PROFILEN: Denne profilen etterforskes nå av FBI. Amerikanske medier melder at den etter all sannsynlighet tilhører Batman-skytteren. Vis mer

- Vil du komme og besøke meg i fengselet?

Profilbildet er av en mann som likner Holmes, med håret farget rødt. 24-åringen hadde farget håret rødt som karakteren Jokeren før han innledet skytemassakren.

På nettstedet har brukeren også lagt ut et manipulert bilde av seg selv og den britiske puppemodellen Keeley Hazell. Side 3-piken sier til The Sun at hun ble sjokkert da hun fant ut at massemorderen trolig hadde lagt ut dette bildet på nettet.

- Det er motbydelig. Hele greia er bare så rar. Det bildet ble tatt for et magasin for flere år siden og jeg kan ikke tro at en så syk person har brukt det. Hele greia er syk, men ingenting sammenliknet med det folket i Aurora må gå gjennom, sier Hazell til The Sun, avisa hun tidligere opptrådte som side 3-modell i.

Detonerte bombene hans Washington Post melder at FBI etterforsker profilen på nettstedet. Profilen er ikke lenger tilgjengelig. Avisa skriver at profilen i så fall vil være det første tegnet på at 24-åringen planla massakren.

Totalt ble 71 personer skutt i kinobygget. Tolv døde. I etterkant ble det også funnet en rekke avanserte bombefeller i Holmes' leilighet, etter at han skal ha fortalt politiet at det var en bombe i huset hans.

Deler av innretningen ble detonert i leiligheten, mens en rekke kjemikalier ble tatt med til et avsidesliggende strøk der det ble detonert under trygge forhold.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media