- Batman-skytteren varslet psykiater om angrepet

Massakre-detaljer skal ha blitt sendt til en psykiatri-professor før skjebnesfredagen.

SENDTE NOTATBOK:  James Holmes (24) skal ha sendt en notatbok hvor han beskrev drap til en professor på universitetet han tidligere studerte på. Professoren melte fra om notatboka mandag, etter å først ha sett den da. Foto: Kevork Djansezian / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
SENDTE NOTATBOK: James Holmes (24) skal ha sendt en notatbok hvor han beskrev drap til en professor på universitetet han tidligere studerte på. Professoren melte fra om notatboka mandag, etter å først ha sett den da. Foto: Kevork Djansezian / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): James Holmes (24), som drepte tolv personer og skadet 58 med en halvautomatisk rifle under premieren på den nyeste Batman-filmen i Aurora i Colorado, advarte om angrepet på forhånd, melder FoxNews.

En notatbok full av detaljer om hvordan han skulle drepe mennesker skal ha blitt sendt til en professor i psykiatri, som var ansatt på Universitetet i Colorado, hvor Holmes tidligere studerte nevrovitenskap.

Brevet med notatboka skal ha ligget  uåpnet i en hel uke før den ble oppdaget på mandag, tre dager etter at Holmes ble pågrepet for å ha begått en av de verste massedrapene i USAs historie.

Tegnet massakren Både politiet og FBI oppsøkte universitetet rett etter at professoren varslet om en pakke som han mistenkte at var fra Holmes mandag morgen.

Men det viste seg at denne pakka var harmløs og fra en annen.

Politiet gikk imidlertidig gjennom flere uåpna brev, og en annen pakke, sendt til den samme psykiateren, viste seg å ha Holmes` navn på seg, ifølge FoxNews. 

- Inni pakken var det en notatbok full av detaljer om hvordan han planla å drepe folk, sier en anonym politikilde til FoxNews.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer