Batman tatt ned fra Buckingham Palace

Den maskerte demonstranten kunne blitt skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter flere timers protestaksjon på en avsats like ved siden av balkongen på den engelske dronningens bolig Buckingham Palace, er «Batman» nå hentet ned. melder BBC.

Iført superheltdrakt avslørte 33 år gamle Jason Hatch en grov glipp i sikkerheten omkring den engelske kongefamilien i dag.

Han aksjonerte på vegne av interessegruppa «Fathers 4 Justice» (Fedre for rettferdighet).

Kunne blitt skutt

Politiet hentet ham til slutt ned med kran, men politisjef John Stevens i Stor-London sier at Batman ville blitt skutt dersom han hadde blitt vurdert som en terrortrussel.

Stevens karakteriserer sikkerhetsglippen som uakseptabel.

Dronningen var ikke selv hjemme for å ta imot den ubudne gjesten, ettersom hun fortsatt er på sommerferie i Balmoral i Skottland.

Pappa-protest

Hatch rullet ut et banner der det står «Super dads of Fathers 4 Justice - Fighting for your right to see your kids» - superpappaene fra Fathers 4 Justice kjemper for din rett til å se barna dine.

Hatch har engasjert seg i pappagruppa fordi han ønsker tilgang til sine to barn på fem og seks år, ifølge AFP

«Robin» ble stoppet

Også Batmans faste medhjelper Robin skulle vært med på aksjonen, men han ble stoppet av bevæpnet politi.

Dave Pyke (48), som Robin egentlig heter, sier det var ufattelig enkelt å komme seg inn på slottsområdet. Han skred til verket sammen med Batman klokka kvart på tre norsk tid i dag.

- Vi brukte en stige til å komme oss på taket av en slottsbygning bare ti meter fra gata. Den eneste sikkerheten var et gjerde på en drøy meter, sier «Robin» til Sky News.

Dave Pyke gikk med på å klatre ned fra stigen igjen da politifolkene truet ham med skytevåpen.

Sikkerhetsglipper

Sikkerheten omkring de kongelige i England ble skjerpet etter at Daily Mirror-journalist Ryan Parry fikk seg jobb som tjener på Buckingham Palace før president George W. Bush bodde der under et statsbesøk i november i fjor.

Standup-komiker Aaron Barschak fant også et hull i den kongelige sikkerheten da han tok seg inn på prins Williams 21-årsdag på Windsor Palace i juni i fjor.

BAT-PROTEST:</B> Jason Hatch protesterer i dag på en balkong i Buckingham Palace. Hatch tilhører gruppa Fathers 4 Justice som kjemper for fedrenes rett til samvær med barna etter skilsmisse.
SPIDER-PAPPA:</B> David Chick, utkledd som Spiderman, stoppet det gigantiske pariserhjulet London Eye på lørdag. Også han «jobber» for Fathers 4 Justice. Dette bildet er tatt da han klatret opp på en kran ved London Bridge i fjor.
MED ROBIN:</B> I november i fjor inntok Batman (Eddie Goldtooth) og Robin (Jolly Stanesby) taket på High Court-bygningen i London. Nok et av pappagruppas superhelt-stunt.