Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Båtmillionærene fikk gratis politihjelp

Oslo-politiet tok seg ikke betalt under Kjell Inge Røkkes og Bjørn Rune Gjelstens fartslek i havnebassenget i Oslo. Hadde de gjort det, ville regningen blitt på om lag 300000 kroner. Norway Cup må derimot betale et sekssifret beløp for polititjenestene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo har det alltid vært vanlig praksis at arrangører av offentlige arrangement må betale for å ha politi til stede.

Men båtracet - med multimillionærene Kjell Inge Røkke, Bjørn Rune Gjelsten og noen rikinger fra Dubai, Italia og Australia på startstreken - slapp å betale en eneste krone for politiinnsatsen på land.

Gratis fest

Mens pene jenter i svarte, tettsittende kjoler serverte øl til fornøyde tilskuere som solte seg i millionærenes glans på VIP-tribunen, passet politiet i Oslo på sikkerheten til både deltakere og nysgjerrige tilskuere som fulgte Røkke og Gjelstens fartsfest i havnebassenget.

Om lag 300000 kroner kostet båtracet Oslo-politiet i ekstrainnsats. Et beløp som arrangøren - Scandinavian Grand Prix - slipper å betale.

Politiinspektør Pål Fivel ved Oslo politidistrikt bekreftet i går kveld overfor Dagbladet at arrangøren i år ikke vil få regning for politiets ekstra ordens- og trafikktjeneste.

- Vi har tatt en vurdering og kommet til at det ikke er grunnlag for å belaste Scandinavian Grand Prix for ordens- og trafikktjenestene, sier politiinspektør Pål Fivel.

Politiinspektøren vil ikke gå god for Oslo Politiforenings regnestykke, og Fivel avviser at politiet sponser Kjell Inge Røkkes og Bjørn Rune Gjelstens fartslek i havnebassenget i Oslo.

- Vi har tatt en vurdering av årets arrangement og tolket politiloven. Vi mener avgjørelsener riktig, sier Fivel.

Han understreker at publikumstilstrømning på land ikke kan belastes arrangør.

- Hva arrangementet til slutt koster politiet, vet vi først i morgen (mandag), når vi får oversikt over hvor lenge det var nødvendig å ha mannskap ute.

Samtidig bekrefter Pål Fivel at Norway Cup må betale for deler av politiets ekstratjenester under verdens største fotballturnering.

Andre må betale

Norway Cup-general Frode Kyvåg blir mektig provosert når han får høre at Oslo-politiet sponser Røkke og Gjelstens fartslek.

- Vi har gjennom åra betalt millionbeløp til Oslo-politiet for deres ekstra utgifter. Bare i år må vi ut med et sekssifret beløp, sier Kyvåg.

Han finner det helt urimelig at politiet belaster Norway Cup, mens Scandinavian Grand Prix slipper å betale for politiets ekstratjenester.

Utgiftene til ekstra politiinnsats er ifølge Frode Kyvåg en betydelig del av utgiftene for verdens største fotballturnering.

Han bekrefter også at Bislett-alliansen betaler flere hundre tusen kroner til politiet for at Oslo Maraton arrangeres.

GRATIS POLITISPIRIT: Bjørn Rune Gjelsten, hans team på "Spirit of Norway", samt publikum som overvar båtracet i helga, kunne nyte godt ab gratis politihjelp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media