Båtpassasjerer for fulle til greie å legitimere seg

Politiet sliter med grensekontroll ved ferjeanløp i Kristiansand.

 GRENSEKONTROLL I KFRISTIANSAND:  Bevæpnet politi sjekker biler som har ankommet Kristiansand fra Hirtshals på Color Lines Superspeed i forbindelse med terrorsituasjonen sommeren 2014. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix.
GRENSEKONTROLL I KFRISTIANSAND: Bevæpnet politi sjekker biler som har ankommet Kristiansand fra Hirtshals på Color Lines Superspeed i forbindelse med terrorsituasjonen sommeren 2014. Foto: Tor Erik Schrøder, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På havna i Kristiansand har politiet problemer med å gjennonføre grensekontrollen fordi passasjerer fra Hirtshals-ferja er så beruset at de verken klarer å snakke eller finne fram legitimasjon

Den utvidede grensekontrollen for ferjer ble innført torsdag i forrige uke.

Natt til lørdag hadde politiet store problemer med å kontrollere passasjerene, og de måtte i stedet ta hånd om utagerende passasjerer.

- En av passasjerene måtte legges i jern og kjøres til arresten etter vold mot en vakt. Det var også en kvinne som falt og måtte hentes av ambulanse, sier seksjonsleder Jan Vidar Ødegaard i Agder politidistrikt til NRK Sørlandet.

Kritisk til skjenkeforhold
- Vi er overrasket over hvor mange som er overstadig beruset. Under disse forholdene får vi ikke mulighet til å gjennomføre en god nok kvalitativ grensekontroll, fortsetter Ødegaard.

Han sier videre at politiet er kritisk til skjenkeforholdene om bord på Superspeed-båten mellom Hirtshals og Kristiansand.

De har nå tatt opp saken med både vaktselskapet og Color Line, som drifter ferja.

Konserndirektør for kommunikasjon i Color Line, Helge Otto Mathisen, vil foreløpig ikke la seg intervjue om saken, men sier at det dreier seg om et enkelttilfelle. Han sier også at selskapet vil gå gjennom saken før det uttaler seg noe mer.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram