- Baugen var helt knust

Taxibåtfører Hans Edvard Olsen (40) var på stedet få minutter etter båtkollisjonen utenfor Kragerø.

SØKER FREMDELES: Mannskaper fra blant annet politiet og Redningsselskapet deltar i søket etter to personer som er savnet etter en kollisjon mellom to båter i skjærgården i Kragerø lørdag morgen.
Foto: RS Askerbæringen / NTB scanpix
SØKER FREMDELES: Mannskaper fra blant annet politiet og Redningsselskapet deltar i søket etter to personer som er savnet etter en kollisjon mellom to båter i skjærgården i Kragerø lørdag morgen. Foto: RS Askerbæringen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet beklager I artikkelen gjenga vi et sitat der det ble hevdet at den overlevende kvinnen i skjærgårdsjeepen var føreren av båten. Dagbladet har ikke belegg for å viderebringe en slik påstand. Vi beklager den påkjenning dette har påført kvinnen og hennes pårørende.

(Dagbladet): Det er ikke lengre noe håp om å finne de to savnede personene i 30-åra i live i sjøen utenfor Kragerø etter nattens båtkollisjon mellom en skjærgårdsjeep og en taxibåt.

Mens det i taxibåten bare var føreren, var det fire personer i skjærgårdsjeepen. De skal ha blitt kastet over bord da ulykken inntraff. En 33 år gammel mann ligger livstruende skadd på Ullevål sykehus, mens en kvinne i 30-åra bare ble lettere skadd.

- Det er ikke lengre håp om å finne noen i havoverflaten nå, så nå er det søk etter antatt omkomne på sjøen med dykkere og og miniubåt, sa redningsleder Eric Willassen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

De to savnede skal ikke hatt på seg redningsvest.

Svært preget Taxibåtføreren er svært preget etter ulykken, bekrefter arbeidsgiver og taxibåteier Ole Gundersen til Dagbladet.

- Det er fryktelig tragisk at sånne ting skjer. Jeg tenker på de pårørende og taxibåtsjåføren som ble påkjørt. Han er fysisk uskadd, men sterkt preget av det som har skjedd, sier Gundersen.

Gundersen forteller at taxibåtføreren blir ivaretatt av kriseteam, men at han også blir fulgt opp av Gundersen selv gjennom samtaler og debrief.

Taxibåtfører Hans Edvard Olsen var førstemann på ulykkesstedet i natt, og forteller om et grufullt syn.

- Jeg møtte en mørkelagt taxibåt og en mørkelagt skjærgårdsjeep. Kollegaen min hadde forsåvidt kontroll og drev med førstehjelp, forteller Olsen til Dagbladet.

TAXIBÅTEN: Det var på venstre side like bak baugen at taxibåten ble kjørt i av en skjærgårdsjeep. Foto: 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TAXIBÅTEN: Det var på venstre side like bak baugen at taxibåten ble kjørt i av en skjærgårdsjeep. Foto: Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Han forteller at det på det meste var fire taxibåter og redningsskøyta, i tillegg til politiet, som drev søk i vannet.

Høy fart Skjærgårdsjeepen på rundt 17 fot hadde 115 hestekrefter, mens taxibåten på rundt 30 fot hadde 310 hestekrefter.

Med bakgrunn i de omfattende skadene på begge båtene er fart trolig en viktig faktor.

- Det var blodig i baugen og den var helt knust, sier Olsen.

Taxibåteier Gundersen har blitt fortalt om hva som skjedde, men ønsker ikke å kommentere detaljene.

- Han var på vei inn mot Kragerø sentrum, mens den andre båten var på vei ut. Han får dem da inn i babord (venstre) side og inn i båten. Dette er en høyenergiskade, så det er åpenbart at begge båtene hadde litt fart, sier Gundersen til Dagbladet.

KNUST: Skjærgårdsjeepen ble kraftig skadd i sammenstøtet. Foto: Ragnhild K. Brekke
KNUST: Skjærgårdsjeepen ble kraftig skadd i sammenstøtet. Foto: Ragnhild K. Brekke Vis mer