Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

BB-Pippi

Denne uka datt nok et ikon ut av Big Brother-huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TABLOIDENES grep om publikum hang lenge sammen med vår evne til å speile det som foregikk på TV. Selv husker jeg både Festus og Bing Crosby i statskanalen. Da var avisene fulle av Festus og Bing Crosby, da. Nå er vi knapt fulle av de fulleste Big Brother-deltakerne på TVNorge. Som kjent er det bare Big Brother-konseptet som fortsatt tviholder på det grensesprengende i «å spy, drekka og pule» på TV og dermed har gjort det umulig å drite seg ut lenger. Selv ikke bokstavelig talt. Begrepet er tømt for innhold. Og ennå klager Big Brother-produsenten over at norske tabloider ikke har vært så flinke som de svenske til å «skrive opp» Big Brother denne gang, med den konsekvens at seertallene er langt dårligere enn i nabolandet. Sånn rørende tiltro har altså TV fortsatt til papirtabloidenes makt.

GLEM DET, alle vinklene brukt opp, trodde jeg. Inntil Kulturbeitet på P2 presenterte meg for en ny i går, nemlig at vinneren, svenske Jessica, er det nye, postmoderne, kvinnelige feministikonet. Jessica har som svenskene sier, «gitt järnet», for å vinne millionen sin. Jeg leser dette i avisene, for jeg har heller ikke giddet å følge med. Jeg datt av etter åpningsprogrammet, men har kontrollzappet tilstrekkelig til å se at Jessica ivaretar konseptet forbilledlig. Jeg mener også at hun ikke har latt seg herse med, heller ikke av en ulekker rapende, ravende nordmann, nummer to-Richard med rørleggersprekken som avslutningsvis takket for seg og ga oss hele rumpa på 38-tommern. Det finnes som kjent en egen Big Brother-estetikk og innenfor disse rammene er Jessica reality-Pippi, årets suverent beste kvinnelige gladiator: tøff i trynet, naken, pornoglad og stolt av det.

JESSICA VIL kjøpe større bryster og kommer til å takke ja til nakenfotografering, melder media. Jessicas rolle som feministisk forbilde ligger åpenbart i at hun tar seg retten til å spille ut sin seksualitet uten å skambelegge den, uten å la seg undertrykke av merkelapper som vulgær og billig, altså de tradisjonelle kvelertakene kvinner utsettes for som agerer ut sin seksualitet uten å bøye hodet - eller be om unnskyldning etterpå. Den slags utemmede kvinner skal ifølge borgerlig skikk og bruk utstøtes av det gode selskap. I Big Brother-universet er de derimot inne i varmen så lenge det varer og hylles som helter.

MADONNA OG PIPPI har lenge hatt monopol på rollen som feministikoner, altså selvstendige og opprørske jenter som gjør hva de vil. Men jeg tør i motsetning til NRK-feminist Helle Vaagland ikke trekke for dypsindige konklusjoner av det var flest kvinner som stemte fram Jessica. Til det er seertallene for få. Det kunne blitt Richard med rumpa. Som det ble monstermetall i Melodi Grand Prix. Som at russetida er over for i år.

<B>NOK ET IKON:</B> Jessica har som svenskene sier, «gitt järnet», for å vinne millionen sin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling