Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

BBC: Campbell har bestemt seg for å gå

Tony Blairs pressesjef Alastair Campbell har bestemt seg for å gå av, men ikke før han er renvasket, etter det BBC erfarer. Ønsketenkning, sier statsministerens kontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Campbell er den britiske statsministerens nærmeste rådgiver, og han skal ifølge BBC ha fortalt Blair at han ønsker å trekke seg fra stillingen.

Men den mektige kommunikasjonsdirektøren skal ikke ha noe ønske om å tre tilbake før han er frikjent av den uavhengige granskingskommisjonen til lord Hutton, som skal undersøke omstendighetene rundt dødsfallet til spesialrådgiveren David Kelly.

Statsminister Blairs kontor i Downing Street avviser imidlertid BBC-påstanden om at Campbell har varslet sin avgang som ren ønsketenkning.

- BBCs politiske redaktør Andrew Marr har ikke snakket med Alastair Campbell om dette, sier Blairs offisielle talsmann.

- Dette er et nytt eksempel på at BBC fokuserer på sladder snarere enn substans, hevder statsministerens kontor.

Også BBC har havnet i skuddlinjen etter at våpeneksperten og spesialrådgiveren David Kelly tok livet av seg sist uke.

I flere omstridte reportasjer beskyldte BBC, med henvisning til anonyme kilder, Blair-regjeringen for å ha spritet opp etterretningsmateriale for å samle støtte til krigen mot Irak i forkant av invasjonen.

Opplysningene som kom fram førte til en intens kildejakt, og BBC innrømmet etter at Kelly hadde begått selvmord at det var han som var kilden til reportasjene. BBC står fortsatt på at innholdet i reportasjene var riktig, mens Blair og hans rådgivere på sin side mener kanalen var ute etter å svekke regjeringens troverdighet.

(NTB)