Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

BBC-journalister arrestert og banket opp i Libya

Slått, sparket og utsatt for falske henrettelser.

FANGET OG MISHANDLET: Feras Killani (t.v) og kameramann Goktay Koraltan (t.h) er blant de tre BBC-reporterne som ble tatt til fange og banket opp. Foto: AP/BBC/SCANPIX
FANGET OG MISHANDLET: Feras Killani (t.v) og kameramann Goktay Koraltan (t.h) er blant de tre BBC-reporterne som ble tatt til fange og banket opp. Foto: AP/BBC/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre mennene ble slått og sparket, påsatt hetter og utsatt for falske henrettelser av medlemmer av Libyas militære og hemmelige politi, ifølge BBC.

Journalistene ble pågrepet ved en veisperring mandag, da de forsøkte å ta seg inn i den beleirede byen Zawiyah vest i landet. De viste fram pressekortene sine, men ble løslatt først etter 21 timer, opplyser arbeidsgiveren. De tre, en palestiner, en brite og en tyrker, har nå flydd ut av Libya.

Etter pågripelsen ble reporterne brakt til en militærleir i hovedstaden Tripoli, hvor de ble bundet for øynene, påsatt håndjern og banket opp.

- Vi ble stilt opp mot en vegg. Jeg var den siste i rekken, og hadde ansiktet mot veggen, forteller en av de tre BBC-ansatte, Chris Cobb-Smith.

- Jeg så opp og så en mann i sivil med en liten maskinpistol. Han satte pistolen mot halsen min og trykket på avtrekkeren to ganger. Kulene streifet forbi øret mitt. Soldatene bare lo, forteller briten.

Palestinske Feras Killani skal ha blitt spesielt utsatt for volden, som ifølge BBC ble utført av den libyske lederen Muammar Gaddafis styrker.

BBC fordømmer angrepene på sine ansatte, men kringkasteren opplyser at dens journalister vil fortsette å rapportere fra Libya.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling