SIKTET: Sportskommentator og programleder Stuart Hall (82) ble i går pågrepet av politiet. Her fra da han ble tildelt medaljen Order of the British Empire av dronning Elizabeth i vår. Foto: STEFAN ROUSSEAU / AFP / NTB SCANPIX
SIKTET: Sportskommentator og programleder Stuart Hall (82) ble i går pågrepet av politiet. Her fra da han ble tildelt medaljen Order of the British Empire av dronning Elizabeth i vår. Foto: STEFAN ROUSSEAU / AFP / NTB SCANPIXVis mer

BBC-legende siktet for seksuelle overgrep mot barn

Fotballkommentator Stuart Hall (82) skal ha forgrepet seg på jenter så unge som åtte år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kjente og folkekjære BBC-programlederen Stuart Hall (82) ble i går pågrepet av politiet, mistenkt for seksuelle overgrep mot unge jenter. Den yngste jenta var bare åtte år på gjerningstidspunktet, skriver The Guardian.

Hall har i flere tiår har vært blant statskanalens mest profilerte fotballkommentatorer og er innehaver av utmerkelsen Order of the British Empire. Han ble pågrepet hjemme på morgenen - men løslatt seinere på dagen, og skal møte i retten 7. januar.

Voldtekt Forbrytelsene han er anklaget for, skjedde angivelig i perioden 1974-1984, og omfatter tre jenter i alderen 8-17 år. Siktelsen omfatter voldtekt og andre seksuelle overgrep.

- Jeg er kommet til at det foreligger tilstrekkelige bevis for en fellende dom, og at det er i offentlighetens interesse at vi forfølger denne saken, sier John Dilworth ved påtalemakten til The Guardian.

Politietterforskere saumfarte i går TV-legendens hjem i Cheshire nordvest i England i flere timer, og bar ut flere søppelsekker med bevismateriale.

Siktelsen mot Hall kommer i tillegg til den allerede omfattende BBC-skandalen som omfatter barne-TV-verten Jimmy Savile. Den avdøde programlederen anklages for å ha forgrepet seg på en rekke mindreårige, ofte i forbindelse med programmene.

Ikke forbundet med Savile Etterforskningen mot Savile med flere - blant dem den allerede pedofilidømte rockestjernen Gary Glitter og komikeren Freddie Starr - er kalt «Operation Yawtree» («Operasjon barlind»). Anklagene mot Stuart Hall er imidlertid ikke del av dette sakskomplekset.

Hall er blant BBCs sportskommentatorer med desidert lengst fartstid, og hevder å være opphavet til beskrivelsen av fotball som «The Beautiful Game». I en alder av 82 år kommenterer den profilerte Manchester City-tilhengeren fremdeles fotballkamper for kanalen hver lørdag.

For øvrig huskes Hall som programleder for spørreprogrammet «It's a Knockout» samt en rekke programmer produsert i Nordvest-England. I tillegg har han viet mye tid og ressurser til veldedighet, og ble altså for et års tid siden dekorert for innsatsen.

Halls arbeidsgiver BBC opplyser at han ikke vil bli å høre på Radio 5 førstkommende helg.

DÅRLIG TID FOR BBC: Siktelsen mot Stuart Hall kommer på toppen av skandalen rundt den avdøde barne-TV-verten Jimmy Savile. Han og flere andre BBC-profiler mistenkes for å ha misbrukt en mengde barn i en årrekke. Foto: LEWIS WHYLD / PA / AP NTB SCANPIX
DÅRLIG TID FOR BBC: Siktelsen mot Stuart Hall kommer på toppen av skandalen rundt den avdøde barne-TV-verten Jimmy Savile. Han og flere andre BBC-profiler mistenkes for å ha misbrukt en mengde barn i en årrekke. Foto: LEWIS WHYLD / PA / AP NTB SCANPIX Vis mer