Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

BBC: Naboene brøyt seg inn hos terror-brødrene og fant våpen­lager før de ble tatt på fersken

Truet til stillhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ettermiddag ble de to brødrene Saïd og Chérif Kouachi skutt og drept av politiet i Dammartin-en-Goële nord for Paris.

De samme to som over to døgn tidligere hadde tatt livet av 12 personer i forbindelse med angrepet på det satiriske tidsskriftet Charlie Hedbo.

BBC (lydklipp) gjorde et besøk i nabolaget rundt der to de brødrene bodde, og kom i snakk med en middelaldrende dame som bodde vegg i vegg. Hun hadde en oppsiktsvekkende historie.

Fant våpenlager Hun fortalte reporteren at hun begynte å fatte mistanke. Hun kunne høre dem gjennom veggen hvordan de ba høylydt, og ifølge BBC hadde hun en teori om at de var ekstremister.

En dag Saïd og Chérif var ute, brøt hun og ektemannen seg inn ved hjelp av en rørlegger, og her avdekket de det hun beskriver som et «våpenlager».

Før de kunne komme seg unna og advare myndighetene om det de hadde funnet, kom de to hjem. De truet dem på livet, og tvang dem til å holde fred om det de hadde sett.

Programlederen stiller seg uforstående til hvordan det kan ha seg at ikke naboene likevel gikk til politiet med opplysningene.

Reporteren tegner så et bilde av nabolaget hvor det var tydelig at de ikke hadde et forhold til det franske politiet, og at den generelle oppfatningen er at myndighetene ikke «jobber for dem».

Leter fortsatt I løpet av fredagen har det ikke vært noen stor informasjonsflyt fra det franske myndighetene, men sent fredag kveld tok statsadvokaten i Paris, Francois Molins, bladet fra munnen og oppdaterte offentligheten på hva som er status.

Han kunne blant annet bekrefte at politiet forsatt leter etter 26 år gamle Hayat Boumeddiene, kjæresten til Coulibaly som ble drept da politiet stormet kosher-butikken hvor han hadde tatt en rekke gisler tidligere i dag.

Det har kommet motstridende meldinger om hvorvidt de to var kjærester eller gift, men hun holdt til i hans leilighet mens han satt inne, og omtales av fransk politi som bevæpnet og farlig.

Videre fortalte han at politiet på daværende tidspunkt hadde fem personer i varetekt. Én av disse er konen til en av Kouachi-brødrene.

Her dukket det også opp en ny kobling mellom Kouachi-brødrene og Coulibaly. Molins forklarte at de hadde avdekket over 500 telefonsamtaler dem imellom.
Lik Dagbladet på Facebook.