BBC nekter ansatte å demonstrere

Pressefolk i BBC har fått streng beskjed om å ligge unna de internasjonale antikrigsdemontrasjonene på lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Førstkommende lørdag arrangeres det demonstrasjoner mot krig i Irak i hele verden. Nå har sjefene i nyhetsdivisjonen i BBC sendt ut forbud til mange av sine ansatte om å delta i protestene.

Verken nyhetsopplesere, korrespondenter, redigerere eller redaktører eller andre som kommuniserer utad fra BBC får lov til å delta i den internasjonale fredsmønstringen, skriver The Guardian.

Derimot får 'junior staff' lov til å delta, men bare i privat sammenheng og uten noen antydning om at de deltar på vegne av kanalen, skriver vise-nyhetsdirektør Mark Damazer i BBC i en epost han har sendt ut i organisasjonen.

Årsaken er at BBC ikke ønsker å gi kritikere fra konservativ presse muligheten til å kritisere kanalen for å være farget i dekningen av konflikten.

LEdende medarbeidere i BBC allerede fått forbud mot å skrive kommentarartikler i aviser.

I London arrangeres demonstrasjonen som forventes å trekke flere hundre tusen i Hyde Park. Samtidig arrangeres tilsvarende demonstrasjoner i de fleste byene i Norge.

NRKs programleder Petter Nome ble fratatt oppdraget som sjef for Sommeråpent etter at han frontet et arrangement som promoterte denne demonstrasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer