BBC nekter ansatte å demonstrere

Pressefolk i BBC har fått streng beskjed om å ligge unna de internasjonale antikrigsdemontrasjonene på lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstkommende lørdag arrangeres det demonstrasjoner mot krig i Irak i hele verden. Nå har sjefene i nyhetsdivisjonen i BBC sendt ut forbud til mange av sine ansatte om å delta i protestene.

Verken nyhetsopplesere, korrespondenter, redigerere eller redaktører eller andre som kommuniserer utad fra BBC får lov til å delta i den internasjonale fredsmønstringen, skriver The Guardian.

Derimot får 'junior staff' lov til å delta, men bare i privat sammenheng og uten noen antydning om at de deltar på vegne av kanalen, skriver vise-nyhetsdirektør Mark Damazer i BBC i en epost han har sendt ut i organisasjonen.

Årsaken er at BBC ikke ønsker å gi kritikere fra konservativ presse muligheten til å kritisere kanalen for å være farget i dekningen av konflikten.

LEdende medarbeidere i BBC allerede fått forbud mot å skrive kommentarartikler i aviser.

I London arrangeres demonstrasjonen som forventes å trekke flere hundre tusen i Hyde Park. Samtidig arrangeres tilsvarende demonstrasjoner i de fleste byene i Norge.

NRKs programleder Petter Nome ble fratatt oppdraget som sjef for Sommeråpent etter at han frontet et arrangement som promoterte denne demonstrasjonen.

LONDONMOTSTAND: Demonstranter fra bevegelsen 'Stop the war' og Muslim Association of Britain utenfor parlamentet i januar.