BBC-programleder pågrepet

Jim Davidson er den siste i rekken av BBC-kjendiser som er anklaget for seksuelle overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi pågrep onsdag den tidligere komikeren og programlederen Jim Davidson, som er den siste i rekken av BBC-kjendiser som er anklaget for seksuelle overgrep.

59-åringen, som en gang ble omtalt som «Storbritannias morsomste mann», ble pågrepet på Heathrow-flyplassen utenfor London.

Davidsons advokat bekrefter pågripelsen og sier at hans klient stiller seg uforstående til anklagene.

Tilbakeviser - To kvinner har kommet med anklager som gjelder forhold som ligger rundt 25 år tilbake i tid, sier Henri Brandeman.

- De to var da i midten av 20-årene. Jim tilbakeviser på det sterkeste disse anklagene og han er heller ikke siktet, sier han.

Britisk politi pågrep onsdag også en 53 år gammel mann i Hampshire, som anklages for tilsvarende seksuelle overgrep. Mannens identitet er ikke kjent og det er heller ikke kjent om han har noen forbindelse til Davidson.

Savile-skandalen De to pågripelsene kom som følge av etterforskningen som ble innledet i fjor, da en rekke kvinner sto fram og fortalte om overgrep de var blitt utsatt for opp gjennom årene av den kjente TV-personligheten Jimmy Savile.

Savile døde i fjor, men ni andre kjente personer er hittil pågrepet og avhørt i saken, blant dem den tidligere rockesangeren Gary Glitter og komikeren Freddie Starr.

Alkohol og mishandling Jim Davidson fikk sitt gjennombrudd som komiker på 1970-tallet og ble på 1990-tallet programleder for BBC-programmet Big Break.

Davidson har tidligere innrømmet langvarig alkoholmisbruk og fortalt offentlig om hvordan han mishandlet sin tidligere kone.

Da han ble pågrepet onsdag, var han på vei BBC for å delta i en kjendisversjon av programmet Big Brother.

(NTB)