UT AV SYRIA: Vladimir Putin har beordret at uttrekningen av de russiske styrkene skal starte. Bildet er fra en annen anldening. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin
UT AV SYRIA: Vladimir Putin har beordret at uttrekningen av de russiske styrkene skal starte. Bildet er fra en annen anldening. Foto: REUTERS/Sergei KarpukhinVis mer

BBC: Putin beordrer uttrekning fra Syria

Ifølge BBC beordrer Putin at uttrekningen av de russiske styrkene skal starte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Russlands president Vladimir Putin har beordret at russiske styrker delvis skal starte uttrekningen fra Syria.

Det skriver BBC.

Nyheten ble kjent da Putin mandag kom på besøk til en russisk flybase i Syria. Her møtte han også Syrias president Bashar al-Assad.

Til stede på Hmeimim-basen, som ligger nordvest i Syria, var også Russlands forsvarsminister Sergej Sjoigu og flere andre høytstående militære ledere.

Ifølge BBC uttalte Putin allerede i mars 2016 at han planla å starte uttrekningen fra Syria.

- Jeg har tatt en beslutning. En vesentlig del av den russiske kontingenten som er basert i Syria, vender hjem til Russland, uttalte Putin ifølge NTB.

Russia Today skriver at Putin i en uttalelse viser til russisk innsats i Syria:

- I løpet av to år har russisk og syrisk militære beseiret den mest krigsherjede gruppa av internasjonale terrorister, heter det i uttalelsen.

Russland gikk inn i krigen i Syria høsten 2015 for å støtte regimet til president Bashar al-Assad. Det russiske militære engasjementet kom på et tidspunkt der Assad tapte stadig flere områder til syriske opprørere og ytterliggående jihadistgrupper.

Dagbladet følger saken.