BBC til krig mot iransk sensur

Kobler på to nye satellitter med nyheter på persisk.

VIL KNEBLE MEDIENE: Ayatollah Khamenei (t.h.) gjentok i dag sine beskyldninger mot vestlige land som han hevder blander seg i iransk innenrikspolitikk, men han og president Ahmadinejad har stadig større problemer med å sensurere satellittkanaler og nettjenester som Twitter og Youtube. Foto: SCANPIX
VIL KNEBLE MEDIENE: Ayatollah Khamenei (t.h.) gjentok i dag sine beskyldninger mot vestlige land som han hevder blander seg i iransk innenrikspolitikk, men han og president Ahmadinejad har stadig større problemer med å sensurere satellittkanaler og nettjenester som Twitter og Youtube. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Samtidig som både Storbritannia og USA spisset ordbruken mot Iran i kveld, prøver uavhengige medier med nye midler å trenge gjennom den iherdige sensuren i landet, både for å holde den jevne iraner oppdatert og for å få nyhetene om opprøret ut i verden.

Irans øverste leder ayatollah Seyyed Ali Hosseini Khamenei kom tidligere i dag med dårlig skjulte trusler mot de regimekritiske demonstrantene som fyller gatene i Teheran, og ga samtidig krass kritikk til blant andre Storbritannia, som ble utpekt som «det ondeste» av de vestlige landene.

Trapper oppIranske myndigheter har også utpekt BBC som en av de utenlandske kringkasterne som de hevder har bidratt til å piske opp den negative stemningen i Iran. Ayatollahen har beskyldt vestlige medier for å drive "psykologisk krig", og Khameneis tilhengere har gjerne båret plakater med "BBC" og et kryss over tv-stasjonens navn.

Særlig BBC Persian, en stadig mer populær persiskspråklig kanal som ble lansert i januar i år, har vært utsatt for den iranske sensuren, og sendesignalene har ifølge BBC blitt jevnlig sabotert de siste dagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer