VOLDTEKTSSIKTET:  BBC-veteran Stuart Hall (83) er siktet for voldtekt av en 22 år gammel kvinne, og for til sammen 14 overgrep mot jenter i alderen 9 til 16 år. Foto: AFP / Paul Ellis
VOLDTEKTSSIKTET: BBC-veteran Stuart Hall (83) er siktet for voldtekt av en 22 år gammel kvinne, og for til sammen 14 overgrep mot jenter i alderen 9 til 16 år. Foto: AFP / Paul EllisVis mer

BBC-veteran Stuart Hall (83) anklaget for voldtekt

Skal ha skjedd mens han jobbet for BBC på 1960-, 70- og 80-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hall ble først avhørt av politiet etter at den avdøde BBC-medarbeideren Jimmy Savile i fjor ble avslørt som overgriper.

Tirsdag opplyste politiet at Hall er siktet for å ha voldtatt en 22 år gammel kvinne i 1976. I tillegg er han siktet for 14 overgrep mot jenter i alderen 9 til 16 år mellom 1967 og 1986.

I tillegg til disse anklagene ble Hall i desember siktet for tre tilfeller av seksuelt overgrep. 83-åringen, som inntil nylig jobbet for BBC radio, avviser alle beskyldningene.

Ledelsen for den britiske kringkasteren har så langt ikke kommentert siktelsen mot Hall. I tillegg til ham og Savile er også BBC-kjendisen og komikeren Jim Davidson anklaget for seksuelle overgrep.

Davidson ble pågrepet av politiet tidligere i januar idet han var på vei til et BBC-studio for å delta i en kjendisversjon av programmet Big Brother.

Stuart Hall er kjent som sportsjournalist og for å ha ledet programmet «It's a Knockout» på 1970- og 80-tallet.

(NTB)