Beboer ble badet i over 70 graders vann – måtte få hudtransplantasjon

En sterkt utvklingslingshemmet beboer på Nardo bo- og aktivitetstilbud fikk 2. – og 3. gradsforbrenning etter å ha blitt badet i altfor varmt vann.

FIKK BRANNSKADER: Beboeren ble fraktet til Haukeland sykehus i Bergen etter å ha blitt badet i altfor varmt vann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FIKK BRANNSKADER: Beboeren ble fraktet til Haukeland sykehus i Bergen etter å ha blitt badet i altfor varmt vann. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hendelsen skjedde søndag 29. juli på Nardo bo- og aktivitetstilbud, en heldøgnsbemannet omsorgsbolig like utenfor Trondheim sentrum. Beboeren ble sendt til Haukeland sykehus med alvorlige forbrenningsskader, hvor beboeren fikk hudtransplantasjon til de forbrente kroppsdelene. Beboeren kan ikke snakke og har fullt bistandsbehov.

– Jeg klarer ikke helt å fatte an det går an. Slikt skal ikke skje, sier enhetsleder Frank Hofstad ved Nardo bo- og aktivitetstilbud til NRK.

Ifølge Hofstad skal ikke den ansatte som badet beboeren ha sjekket temperaturen på vannet før hun hjalp beboeren ned i badekaret, hvor vannet skal ha hatt en temperatur på over 70 grader.

Den ansatte skal ha forklart at hun kjente på vannet da hun begynte å tappe badekaret, men ikke da det var fullt. Etter å ha løftet beboeren opp i badekaret begynte vedkommende å riste, og den ansatte skal ha trodd det var et epilepsianfall.

Foreløpige undersøkelser fra politiet viser at det skal ha vært en feil på varmtvannsberederen som var årsaken til at vannet ble så varmt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer