STORE SKADER: Vinduene ble blåst ut i leiligheten i 10. etasje. Foto: Thomas Rasmus Skaug
STORE SKADER: Vinduene ble blåst ut i leiligheten i 10. etasje. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Beboer siktet etter eksplosjon i høyblokk i Oslo

Politiets bombegruppe sendt etter at leilighet i 10. etasje ble rasert av eksplosjon. Politiets sikkerhetstjeneste er varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vet du noe om eksplosjonen eller har du bilder? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): En mann er siktet i forbindelse med en eksplosjon i 10. etasje ei høyblokk i Haugerudveien i Oslo i kveld. Vinduene i leiligheten ble blåst ut og boligen beskrives som rasert, men ingen skal være skadd.

Politiet mener eksplosjonen kan være forårsaket av at beboeren skal ha forsøkt å framstille narkotika i leiligheten, melder NTB sent natt til lørdag.

Politiets bombegruppe ble i kveld sendt til stedet, blant annet for å lete etter eksplosiver og sprengstoffrester på åstedet.

- Beboeren i leiligheten er tilsynelatende uskadd og er tatt med inn til avhør, opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo poltidistrikt overfor Dagbladet.

Politiet har i kveld kontroll på mannen, som  er mistenkt for å ha forårsaket eksplosjonen. I 23-tida var beboeren ennå ikke avhørt.

- Mannen er siktet. Han var alene i en leilighet der det har vært en eksplosjon, og da må han kunne svare på hva som har skjedd, sa vaktleder Kjell Pedersen ved kriminalvakta i politiet til Dagbladet klokka 23.

- Kastet eksplosiver Ifølge brannvesenet kan den siktede mannen ha vært i besittelse av eksplosiver eller et ustabilt stoff.

- Vedkommende som var i leiligheten har etter eksplosjonen forsøkt å kvitte seg med eksplosiver ved å kaste dette ned i søppelsjakta i blokka, sier vaktkommandør Bjørn Tore Farstad i Oslo brann- og redningsetat, til Dagbladet.

- Vi har fått noen slike opplysninger, men vil foreløpig ikke kommentere dem ytterligere, sier politiets operasjonsleder.

Hjulstad bekrefter at Politiets Sikkerhetstjeneste har blitt varslet om eksplosjonen og pågripelsen.

- Det kan vi si er et rutinesteg. Vi vet foreløpig veldig lite om hva dette kan være. Vi jobber nå på høygir med denne saken, sier operasjonslederen.

- Voldsomt smell Meldingen om et voldsomt smell og røyk fra området kom inn til politiet klokka 20.46.

SJEKKER MULIGE EKSPLOSIVER: Kriminalteknikere fra oslopolitiet var seint i kveld på plass i høyblokka. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SJEKKER MULIGE EKSPLOSIVER: Kriminalteknikere fra oslopolitiet var seint i kveld på plass i høyblokka. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Brannvesenet, politiet og ambulanser rykket da ut til høyblokka, der flere leilighetet ble evakuert.

- Det har vært en eksplosjon i 10. etasje. Ingen får nå lov til å komme inn eller ut av blokka, og vi har evakuert leilighetene som ligger over, under og ved siden av den aktuelle boligen, sa  politiets innsatsleder på stedet til Dagbladet.

- Trykkbølge Dagbladet har snakket med flere naboer som hørte smellet og kjente blokka riste.

Maia Graff (28) bor i andre etasje, og hadde lagt seg da hun hørte smellet.

- Det kom en trykkbølge i vinduet, og da jeg så ut lå det masse glass over plassen på framsiden, 6-7 meter fra blokka.

De første meldingene gikk ut på at en komfyr i leiligheten hadde eksplodert, men dette viste seg ifølge politiet å ikke stemme.

Oslo brann- og redningstjeneste opplyste i 21.10-tida til Dagbladet at røykdykkere var inne i den aktuelle leiligheten, uten å finne noen personer. Beboeren som sitter i avhør i kveld skal være den eneste personen som er registrert i leiligheten.

Han ble sendt til legesjekk, men skal være fysisk uskadd.

Dagbladet.no kommer med mer.

MANGE BOLIGER: Eksplosjonen skjedde i ei 12 etasjer høy blokk  i Haugerudveien.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MANGE BOLIGER: Eksplosjonen skjedde i ei 12 etasjer høy blokk i Haugerudveien. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer