Beboer varetektsfengslet etter brann i asylmottak

Fortsatt siktet for falsk forklaring.

BRANT NED: Administrasjonsdelen av Hemsedal statlige asylmottak brant ned til grunnen 11. november.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BRANT NED: Administrasjonsdelen av Hemsedal statlige asylmottak brant ned til grunnen 11. november. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet): 11.november begynte det å brenne på Hemsedal statlige mottak på Tuv i Hemsedal. Saken fikk stor mediepppmerksomhet ettersom Sverige har blitt herjet av flere antatt påtente branner i asylmottak denne høsten.

Politiet har ikke funnet brannårsaken ennå, men pågrep i går en av beboerne og siktet ham for falsk forklaring. I dag er mannen varetektsfengslet.

- Han ble fengslet i en uke med brev og besøksforbud og delvis isolasjon, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Mannen er fortsatt siktet for falsk forklaring. Grunnen til varetektsfengslingen, er at politiet ønsker å sikre dataspor og eposter. Ifølge NRK skal mannen nektet for å ha forklart seg uriktig.

Omholt understreker at mannen ikke foreløpig er under mistanke for ildspåsettelse - og sier politiet jobber ut fra flere teorier om hva som kan ha skjedd.

- Avhør og andre deler av etterforskningen har avdekt at forklaringen ikke stemmer. Foreløpig sitter han i arrest, og så må vi undersøke omstendighetene for hvorfor han gjør det. Det kan være for å dekke til andre ting enn en brann, forklarte han til Dagbladet i går.

LES OGSÅ: 162 personer evakuert etter brann i asylmottak

Nesten alle de 162 beboerne på mottaket er avhørt av politiet siden brannetterforskningen startet i midten av november.  I tillegg har politiet innhentet informasjon om telefoni i området fra basestasjoner, og gjort tekniske undersøkelser på branntomta.

LES OGSÅ: - Jeg har sett hva folk skriver på nett, og frykter for meg og min familie

Mottaket som brant, har vært i drift i seks år, og drives av VAM AS. I tillegg har kommunen fått tre nye mottak i forbindelse med flyktningkrisen i høst. Det har gjort at den lille fjellkommunen med omtrent 2400 fastboende nå har cirka 600 asylsøkere bosatt i kommunen