Beboere berget, fortsatt røykberedskap i Orkdal

Forbipasserende varslet om kraftig brann i rørlegger- og leilighetshus i kveld.

 KRAFTIG RØYKUTVIKLING:  Situasjonen i Orkanger sentrum en halv time etter at brannen i bygget med rørleggerforretning og leiligheter ble oppdaget. Ifølge øyenvitner virket situasjonen i det brennende huset å være under kontroll ved 19.15-tiden. Foto: Joakim Halvorsen.
KRAFTIG RØYKUTVIKLING: Situasjonen i Orkanger sentrum en halv time etter at brannen i bygget med rørleggerforretning og leiligheter ble oppdaget. Ifølge øyenvitner virket situasjonen i det brennende huset å være under kontroll ved 19.15-tiden. Foto: Joakim Halvorsen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Klokka 19.21 sendte brannvesenet inn to mann i den brennende bygningen i Orkdalsveien, og situasjonen regnes dermed som under kontroll.  Ingen av de fire personene som har bostedsadresse i de to leilighetene i annen etasje er inne i bygget, og vi har heller ikke grunn til å tro at noen andre er skadd, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Sør-Trøndelag politidistrikt ved 19.30-tiden.

Politiet ber imidlertid innbyggere i Orkangerl sentrum om fortsatt å holde vinduer og luftekanaler stengt i forbindelse med brannen og den kraftige røykutviklingen

Det var en tilfeldig forbipasserende som ringte klokka 18.07 om brann i et stort bygg i Orkdalsveien 68 i sentrum.

Politiet berømmer brannvesenet for innsatsen  emd å få brannen under kontroll.

- Det er store skader i den ene leiligheten i etasjen over rørleggerforretningen, men brannmannskapene har greid å begrense skadene i den andre leiligheten.

- Vi har fått kontakt med de fleste som har adresse. Vi tror ikke det er noen mennesker inne i det brennende huset, men er ikke hundre prosent sikre, sa operasjonsleder Bjørn Handegard til Dagbladet ved 18.45-tiden.

Kjemikaliefare Det er rørleggerforretning og - verksted i første etasje og leiligheter over.

- På grunn av kjemikalier i førsteetasjen som kan danne farlig røyk, ber vi alle i nabolaget om å skalke lukene, sier operasjonsleder Handegard.

Brannvesenet i Skaun og Orkanger jobber på stedet. Brannårsaken var ikke kjent klarlagt tidlig mandag kveld.