Beboere evakuert etter brann i eldreboliger

Også naboblokk i Asker blir evakuert. Politiet: - Alle har kommet velberget ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Beboerne i en rekke leiligheter i Erteløkka 17 i Asker sentrum har blitt evakuert fra en brann som startet i en toppleilighet. Asker og Bærum brannvesen fikk melding om brannen klokka 16.41.

 - I 18-tida fikk vi beskjed om at brannen er under kontroll. Vi driver fremdeles med å begrense skadene etter brannen, sier brannmester Vigleik Hillestad ved 110-sentralen i Asker til Dagbladet.no.

Det bor mange eldre mennesker i den fire etasjer høye bygningen.

Ikke oversikt over skadene

Operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt opplyser 17.35 at evakueringen er under kontroll både i Erteløkka 17 og nabobygget med adresse 15.

Brannvesenet fryktet en stund at brannen på taket skulle spre seg til nabobygget.

- Vi har ikke oversikt over skadeomfanget enda, men det kan være vannskader nedover i bygget, sier Hillestad.

Brannvesenet har ikke full oversikt over antallet evakuerte.

BRANN I ELDREBOLIGER: Beboerne i eldreboligene i Erteløkka 17 i Askeer har blitt evakuert etter en kraftig brann. Foto: MMS-tipser
BRANN I ELDREBOLIGER: Beboerne i eldreboligene i Erteløkka 17 i Askeer har blitt evakuert etter en kraftig brann. Foto: MMS-tipser Vis mer

- 20 beboere har adresse i Erteløkka 17. Alle som var hjemme har kommet velberget ut. Vi er ikke sikre på hvor mange som bor i Erteløkka 15, men alle som var hjemme skal være berget ut, sier Grandalen til Dagbladet.no

Forsterkninger fra Oslo

Klokka 17.15 hadde ikke brannmesteren fått melding om at noen er savnet eller skadd. Men brannmannskapene hadde ikke oversikt over den ene leiligheten i bygget.

Oslo brannvesen bidro med tre biler i tillegg til mannskapet i Asker, ifølge 110-sentralen.

- Brannen kan spre seg til taket på naboadressen Erteløkka 15, og vi har startet evakuering av beboere der også. Oslo brannvesen er på vei med tre biler i tillegg til våre egne mannskaper og redskap. Oslo har biler som får oss opp i høyden, sier brannmester Kristen Torp.

Beboere evakuert etter brann i eldreboliger