Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beboere evakuert etter ras i Troms

Om lag 30 beboere i bygda Oldervik i Troms er hentet ut med båt etter et kraftig snøskred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beslutningen ble tatt etter at Norges Geotekniske Institutt (NGI) gjorde en vurdering av skredområdet onsdag kveld. Foreløpig er det snakk om en frivillig evakuering, og om lag 20 innbyggere har valgt å bli igjen i Oldervik.

– Det er tre grunner til evakueringen. Bygda er isolert på grunn av skredet. I tillegg er det ikke helt utelukket at det skal gå flere skred. Skredet har også tatt med seg høyspentledningen, så store deler av bygda er uten strøm, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt til NTB.

Det ble sendt to båter til bygda som hentet folk ut og fraktet dem til Tromsø. Kommunen har sørget for overnatting for de evakuerte inne i byen.

I løpet av torsdagen blir det gjort en ny vurdering av raset og forholdene i bygda.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling