- Beboerne synes å bli ivaretatt på en tilfredsstillende måte

De ansatte på institusjonen der Anna Kristin (30) ble drept måtte ty til tvang i akutte faresituasjoner sju ganger på et halvt år.

DRAP: Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble drept da hun var på jobb her på den private barnevernsinstitusjonen Små Enheter (BSE) på Vollen i Asker. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
DRAP: Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble drept da hun var på jobb her på den private barnevernsinstitusjonen Små Enheter (BSE) på Vollen i Asker. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kjølvannet av det tragiske drapet på Anna Kristin Gillebo Backlund (30), som ble drept av en 15 år gammel jente da hun var på jobb ved den private barnevernsinstitusjonen Små Enheter (BSE) på Vollen i Asker, har det blitt stilt spørsmål ved sikkerheten ved institusjonen.

Fylkesmannen, som fører tilsyn med barnevernsinstitusjoner, har besøkt enheten to ganger i løpet av det siste året. Begge ganger endte tilsynet uten vesentlig kritikk, viser tilsynsrapportene som Dagbladet har fått tilgang til.

- Ut fra det som har fremkommet i tilsynsbesøket, synes beboerne å bli ivaretatt på en tilfredsstillende måte, er inspektørenes hovedkonklusjon.

Akutte faresituasjoner Av rapporten framgår det at de ansatte ved institusjonen i løpet av de siste tre månedene fem ganger hadde måttet utføre tvang i forbindelse med akutte faresituasjoner, en gang hadde ransaket en av beboernes rom og tre ganger måttet gå til «beslaglegging, tilintetgjøring eller overlevering til politiet». Andre tvangstiltak hadde de ikke måttet utføre.

Fylkesmannen gjennomførte også et varslet tilsyn i april i år. Hovedkonklusjonen den gang var at forholdene var bra, og fylkesmannen hadde «ingen begrunnet melding eller pålegg». I rapporten ble det også slått fast at «institusjonen har god kompetanse på psykiatri» og at de har «ca. 80 % faglærte ved avdelingen» (kravet er 50 prosent).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer