Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bebreider både BBC og Blair

Selvmordet til den britiske våpeninspektøren David Kelly truer regjeringen. Hvem har skyld i tragedien?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til den engelske våpeninspektøren David Kelly, som skar over pulsåren i håndleddet etter å ha blitt uthengt som kilde for omdiskuterte BBC-påstander og deretter grillet i parlamentet, bebreider tilsynelatende både regjeringen og kringkastingselsakpet for tragedien.

I en erklæring fra de etterlatte, heter det at alle parter begikk handlinger som drev 59-åringen i døden, skriver The Observer.

- Begivenhetene de siste ukene gjorde Davids liv uutholdelig og alle involverte bør tenke lenge og hardt over dette, skriver familien.

Var kilden

BBC bekreftet i dag at Kelly var kilde for selskapets anklager om at regjeringen spritet opp rapportene om Iraks masseødeleggelsesvåpen før krigen.

Den undersøkende journalisten David Mangold, som var venn av Kelly, krever at BBC klargjør om man fortsatt tror på egne anklager mot Tony Blairs regjering. Mangold anslår at 60 prosent av kildegrunnlaget for BBC innslag var samtalene med Kelly.

- Tror BBC at disse anklagene var sanne? Hvor er materialet som underbygger påstandene? Hvis de ikke kom fra Kelly, hvor kom de da fra, spør Mangold via Sky News.

Les også:

His life became intolerable (Observer)
A haunted man (Observer)
Blair friend attacs BBC (Observer)
Mendelsons leserbrev
BBCs erklæring
Tok BBC feil?
Timeline (SkyNews)

Han understreker at BBC ikke bør oppgi kildene, men klargjøre grunnlaget for påstandene.

Motangrep

Statsminister Blair opplever sin største krise siden han flyttet inn i 10 Downing Street for seks år siden. Det er trolig grunnen til at hans støttespiller Peter Mandelson er rykket voldsomt ut mot kringkastingsselskapet.

Den tidligere statsråden for Nord-Irland mener BBCs var besatt av Blairs pressetalsmann Alastair Campbell. Denne besettelsen har forgiftet forholdet mellom BBC og regjeringen og gjort at konflikten spant ut av kontroll, mener Mendelson.

FORBITRET: Kellys kone Janice og en av døtrene forlot hjemmet i Southmoor da det i går ble kjent at våpeninspektøren hadde tatt livet sitt i et skogholt like ved boligen.