- Beck sa han var truet på livet

En mann ringte fra Biltilsynet i august i fjor og fortalte at han var truet på livet av Kristin Kirkemo Haukelands mann, Per. Et vitne, som hørte hva mannen sa på telefonen, har via advokat kontaktet politiet om episoden. Samtidig anmelder Per Haukeland vitnet for falsk anmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet ble i går informert om den nye utviklingen i saken.

Dagbladet skrev i går at Gøran Beck, et sentralt vitne mot Kristin Kirkemo Haukeland, hadde anmeldt hennes mann for drapstrusler.

Haukeland skulle angivelig ha framsatt de alvorlige truslene i forbindelse med at de to tilfeldigvis møttes hos Biltilsynet i Oslo i august i fjor.

Advokat Christine Hamborgstrøm bekrefter at hun i går formiddag ble kontaktet av en person, som hadde det hun kaller viktige opplysninger.

- Jeg sendte straks en faks til politiadvokat Bjørn Arne Tronier på Lillestrøm, som har ledet etterforskingen av trippeldrapssaken. I faksen skriver jeg at vedkommende som kontaktet meg, arbeidet på det aktuelle stedet på det aktuelle tidspunktet - og innehar viktige opplysninger. Vitnet tok kontakt med meg, fordi vedkommende ønsket veiledning om hvordan hun skulle forholde seg i saken, sier hun.

Lånte telefonen

Etter det Dagbladet kjenner til, kom det i august i fjor en mann inn på kontoret til vitnet. Mannen spurte om han kunne få låne telefonen. Det fikk han. Vitnet kunne ikke unngå å høre hva mannen snakket om.

Ifølge vitnet fortalte mannen at han var blitt truet på livet av Per Haukeland.

Vitnet fortalte om det hun hadde hørt både til sjefen sin og til kolleger. I går leste hun Dagbladet, og skjønte straks at det hun hadde hørt, kunne være viktig for saken. Hun kontaktet derfor advokat.

Hamborgstrøm sier at klienten var i et dilemma, men bestemte seg etter hvert for å fortelle sin historie til politiet.

Beck har i politiavhør forklart at han møtte Haukeland tilfeldig hos Biltilsynet i august i fjor. Ifølge Beck forsøkte han å snike seg ut, og satte seg på motorsykkelen sin for å kjøre bort. Plutselig skal Haukeland ha sperret veien.

Det er i denne situasjonen at Haukeland angivelig kom med de påståtte truslene.

Beck har tidligere forklart seg om Kristin både til politiet og i Nes herredsrett. Beck sier han i 1998 hadde et forhold til Kristin. Ifølge Beck sa Kristin at fire mennesker skulle drepes.

På dette tidspunktet levde også Anne Orderud Pausts mann, Per Paust. Han døde av kreft tre uker før trippeldrapet.

Haukeland avviste i Dagbladet i går alle påstander om at han skal ha truet Beck, men bekrefter møtet hos Biltilsynet. Haukeland hevdet i TV2 i går at Beck under denne samtalen tilbød seg å fortelle sin versjon. Det avslo Haukeland, hevdet han i TV2.

- Dette er et skittent spill, og jeg vil gå til motanmeldelse. Hvorfor kommer denne saken opp nå, like før saken begynner igjen, sier Haukeland til TV2.

Kristins mann påstår at Lars Grønnerød står bak Beck, og at denne historien kommer for å sverte Kristin.

Ikke presset

Advokat Morten Kjensli, som forsvarer Lars Grønnerød, tar kraftig avstand fra Haukelands påstander om at Beck jobber for hans klient.

- Ut fra mitt kjennskap til Lars er det utenkelig at dette er sant. På den annen side er det temmelig alvorlig å inngi en uriktig anmeldelse, hvis den altså skulle være det, slik Haukeland er å forstå, sier Kjensli.

- Men det er det ingen grunn til å tro at han har gjort det. Ut fra det som sto i Dagbladet i går, at han føler seg så presset at han ønsker beskyttelse, må han åpenbart oppfatte situasjonen svært alvorlig, sier Morten Kjensli.

REDD: Gøran Beck (til høyre) har bedt om politibeskyttelse fordi han frykter Per Haukeland. Her tar han en røyk sammen med Lars Grønnerød under rettssaken i Frogner Grendehus i fjor.
NEKTER: Per Haukeland sier han ikke har truet Gøran Beck.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer