Beckham på dronningbesøk

David Beckham fikk i dag sin OBE (Order of the British Empire). Utdeler av ordenen var selveste dronning Elizabeth II på Buckingham Palace.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske landslagskapteinen og Real Madrid-idolet hedres for sin innsats og betydning for britisk fotball og Storbritannia generelt.

Midtbanespilleren hadde med seg popstjernekona Victoria og besteforeldrene til møtet med dronningen.

- Dette er trolig det beste jeg har fått noensinne, sa Beckham.

- Det er en utrolig stor dag for meg. Jeg er stolt og veldig glad, sa verdensstjernen med fortid i Manchester United.

Beckham fortalte at dronningen hadde sagt til ham at det var en ære å hedre fotballspilleren med en OBE. Dronningen lurte også på om turen fra Spania til England hadde gått fint.

- Det gikk helt fint, sa jeg, fortalte Beckham til det ventende pressekorpset.

Beckham, som scoret det første målet da Real Madrid slo Marseille 2-1 i mesterligaen onsdag kveld, har tidligere sagt at han vil dele utmerkelsen med sine tidligere lagkamerater i Manchester United.

- Jeg er beæret av å bli hedret med denne tittelen. Men hederen går også til Manchester United, England, alle lagkameratene mine og familien min, sa Beckham nylig.

Han nevnte ikke United-manager Alex Ferguson i «takketalen». De to hadde et heller dårlig forhold mot slutten av Beckhams tid i klubben til Ole Gunnar Solskjær.

OBE som orden henger ett hakk lavere enn en riddertittel. David Beckham kan fortsatt ikke kalle seg Sir, som Sir Alex Ferguson.

(NTB)

<B>STIVPYNTET:</B> David tok med seg kona på prisutdeling.
OG DET VANKET KOS:</B> Victoria ser ut til å være fornøyd med mannens gjeve utmerkelse.