Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beda Maria ble reddet av brannmann

Glasskunstneren Beda Maria Johanson laget mat da bølgene slo innover huset på Georgernes Verft i Bergen.

Biler fikk takplater i fronten langs veien. 

Foto: Tommy Ellingsen
Biler fikk takplater i fronten langs veien. Foto: Tommy Ellingsen Vis mer
Trampoline i veibanen i Stavanger ved Kalhammeren. 

Foto: Tommy Ellingsen
Trampoline i veibanen i Stavanger ved Kalhammeren. Foto: Tommy Ellingsen Vis mer
Stavanger 20131205
Uvær langs kysten. Stavanger sentrum stenger
Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet
Stavanger 20131205 Uvær langs kysten. Stavanger sentrum stenger Foto: Tommy Ellingsen / Dagbladet Vis mer
Stavern  20131205.
Surfer Ivar Eidstein Trondsen prøver bølgene utenfor Stavern. På Saltstein, hvor han vanligvis surfer, er bølgene for store på grunn av uværet som herjer Sør-Norge. I bakgrunnen skimtes stavernodden fyr.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Stavern 20131205. Surfer Ivar Eidstein Trondsen prøver bølgene utenfor Stavern. På Saltstein, hvor han vanligvis surfer, er bølgene for store på grunn av uværet som herjer Sør-Norge. I bakgrunnen skimtes stavernodden fyr. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
REDDET UT: Glasskunstner Beda Maria Johanson var innestengt i glassverkstedet sitt, men ble reddet ut av en brannmann.
FOTO: Paul S. Amundsen/Dagbladet
REDDET UT: Glasskunstner Beda Maria Johanson var innestengt i glassverkstedet sitt, men ble reddet ut av en brannmann. FOTO: Paul S. Amundsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Bølgene skummet mellom beina hennes da hun løp hånd i hånd med en redningsmann fra Bergen brannvesen i ettermiddag.

- Jeg var egentlig ikke så veldig redd. Det var brannvesenet som ringte til meg og spurte om de ikke skulle hjelpe meg ut. Jeg var litt stresset av at bølgene slo inn mot døra og vinduene her, men jeg synes ikke det var dramatisk, sier  Beda Maria Johanson til pressen etter at hun ble reddet ut.

Frådende bølger Hun har verkstedet sitt i et mer enn hundre år gammelt bygg på Piren ved Georgernes Verft i Bergen. Det ligger helt i sjøkanten. Store frådende bølger slår hardt mot kaia og bygningen.

Det stod noen gassflasker på kaia utenfor bygget som også måtte reddes bort av mannskaper fra Bergen brannvesen.

Laget mat - Jeg var inne for å lage mat til et arrangement i kveld. Da jeg kikket ut av vinduene virket det litt filmaktig, men ingenting stopper meg. Jeg er selvstendig næringsdrivende og må på jobb hver dag uansett vær. Her inne er det varmt. I ovnen er det mer enn 1000 varmegrader. Det er ikke noe problem, sier Beda Maria Johanson.

FRÅDENDE SJØ: Sjøen kaster seg i frådende kast inn mot kaia og bygningen ved Georgernes Verft hvor Beda Maria Johanson var i det hvite huset.
FOTO: Paul S. Amundsen/Dagbladet
FRÅDENDE SJØ: Sjøen kaster seg i frådende kast inn mot kaia og bygningen ved Georgernes Verft hvor Beda Maria Johanson var i det hvite huset. FOTO: Paul S. Amundsen/Dagbladet Vis mer

USF Verftet er et kultur- og scenehus som ligger på vestsiden av Nordneshalvøyen i Bergen. Informasjonsansvarlig Evy Sørensen sier til Bergensavisen (BA) at det ble igangsatt evakuering av Kafe Kippers i bygningens første etasje. Den ligger nærmest sjøen.

INNESTENGT: Beda Maria Johanson var innestengt i Glasshytten, men sier at hun ikke var redd.
Foto: Paul S. Amundsen/Dagbladet
INNESTENGT: Beda Maria Johanson var innestengt i Glasshytten, men sier at hun ikke var redd. Foto: Paul S. Amundsen/Dagbladet Vis mer