Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bedehuskor trekker seg. Homofil ble nektet å synge

Hele lovsangteamet «Husbandet» på Iveland Bedehus i Aust-Agder trekker seg i protest etter at et homofilt medlem ble tvunget til å trekke seg i fjor.

BLE UTESTENGT: Mannen ble tvunget til å trekke seg fra lovsangteamet ved Iveland bedehus fordi han er homofil. Foto: Iveland bedehus
BLE UTESTENGT: Mannen ble tvunget til å trekke seg fra lovsangteamet ved Iveland bedehus fordi han er homofil. Foto: Iveland bedehus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det homofile medlemmet var tidligere leder av lovsangteamet og ble i fjor tvunget av bedehusstyret til å trekke seg som leder fordi han levde i et homofilt forhold. Denne uken ble det klart at han heller ikke får lov til å synge i sanggruppa, melder NRK.

Den utestengte mannen overlot ledervervet i sanggruppa til Solfrid Gautestad Amundsen, som nå sammen med hele lovsangteamet trekker seg.

- Jeg har bidratt aktivt på bedehuset i 30 år, men takker nå for meg. Mitt budskap er at Jesus elsker alle. Jeg ønsker av hensyn til bedehuset utover dette ikke å uttale meg offentlig i saken, sier Amundsen til Fædrelandsvennen.

Bedehusstyret sier de synes det er en forferdelig vond sak, men holder likevel fast på ekskluderingen.

- Vi skjønner at folk utenfor bedehusmiljø reagerer. Dette er ikke stuereint i det åpne samfunn. Men vi har trosfrihet i dette landet. Noen leser Bibelen sånn og andre sånn. Vi leser den konservativt, sier talsperson for Normisjons bedehus i Iveland, Brynjulf Aagesen til NRK.

Den utestengte homofile mannen, som ønsker å være anonym, har i mange år vært engasjert i ungdomsarbeidet på bedehuset som, ved siden av kirken, er kommunens eneste kristne samlingssted.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!