Bedehusnaboen nekter å plukke ned «Jesus lever»-skilt. Nå kontrer Richard (40) med eget budskap på garasjeveggen

«Garasjemannens» nye pek mot bedehuset ved siden av vekker oppsikt. 

NYTT SKILT: Garasjemannen Richard Solli (til høyres) nye skilt har et budskap det er vanskelig å være uenig i. Her poserer han i en skjorte med bilde av forrige skilt-stunt. Foto: Privat / Montasje 
NYTT SKILT: Garasjemannen Richard Solli (til høyres) nye skilt har et budskap det er vanskelig å være uenig i. Her poserer han i en skjorte med bilde av forrige skilt-stunt. Foto: Privat / Montasje  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Garasjemannen fra Lindås nord for Bergen fikk internasjonal oppmerksomhet da han kontret bedehus-naboens prangende «Jesus Lever»-skilt med et skilt hvor det sto «Jeg lever også» i fjor.

Nå er Richard Solli klar med et nytt pek mot bedehuset ved siden av, etter at det gamle skiltet ble solgt til inntekt for sjømannskirken i Paris.

- Det er egentlig for å pirke litt i naboen for at de ikke har tatt ned sine skilt. Målet er å fortsette helt til de har plukka ned sitt. Og så har det stor underholdningsverdi, sier 40-åringen til Dagbladet.

Nå står det «Din tro gjør deg ikke til et bedre menneske - din oppførsel gjør».

Stort samtaletema

- Jeg fant det på internett for noen måneder siden. Det traff med en gang, og støter ingen, sier Solli til Dagbladet.

Første forsøk: Bildet viser det første skiltet Solli hengte opp på garasjen sin (til venstre) og bedehuset på Veland med sitt skilt (til høyre). 
Første forsøk: Bildet viser det første skiltet Solli hengte opp på garasjen sin (til venstre) og bedehuset på Veland med sitt skilt (til høyre).  Vis mer

Bedehuset ble renovert på tampen av fjoråret, og renoveringen av bygget - som innebar at flere av veggene ble pyntet med bibelvers - ble det store samtaletemaet i bygda. Det var slik han kom på det første peket.

- Mål å skape diskusjon

Nå er skiltingen av garasjen blitt hans nye hobby, ifølge lokalavisa Strilen, som først omtalte saken.

40-åringen er allerede i gang med å tenke ut hva neste gullkorn skal bli, og sier han er opptatt av at det ikke skal krenke noen.

- Målet mitt er å skape diskusjon. Om du leser skiltet trenger du ikke tolke det, men hvis du tolker det, har du kanskje noe på rullebladet, sier Solli til Strilen.

Det nye skiltet ble hengt opp for bare noen uker siden, men har allerede blitt lagt merke til i nærmiljøet.

- Mange skryter

- Det er mange tause, men så er det mange som skryter, sier 40-åringen, som opplyser at han håper det nye skiltet også kan selges etter en stund, til inntekt for ungdomsarbeid i Sjømannskirken i Paris.

Om bedehusnaboene føler seg krenket av skilt nummer to er uvisst, men ifølge Solli har de varslet at det ikke er aktuelt å plukke ned sine skilt.

Dagbladet har vært i kontakt med formann i bedehuset, som ikke ønsker å kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer