Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bedøver turister med gass

Turister og andre bilister blir frastjålet penger og verdisaker langs veiene i Sør-Frankrike etter å ha blitt bedøvet med gass. Fransk politi advarer også mot andre tilfeller av vold mot bilister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For den danske familien Jensen ble ferieturen til Sør-Frankrike et mareritt. På en rasteplass 30 kilometer nord for Marseille ble familien natt til 15. juli rundstjålet etter at gjerningsmennene hadde bedøvet hele familien med gass, ifølge Ekstra Bladet.

Familien var bevisstløs mens gjerningsmennene endevendte campingvogna. Først flere timer seinere våknet familien og kunne melde fra om overfallet.

Det var ikke første gang politiet i Marseille hadde fått høre denne typen historier. Gassbedøvelsen gir tyvene fritt leide til å finne alt av verdier.

Bevæpnet

- Egentlig var det godt at vi sov så tungt. Tyvene kunne jo ha vært bevæpnet, sier Joan Jensen.

Det er tyvene langs franske motorveier svært ofte. Antall væpnede overfall mot biler har økt betraktelig i de siste åra. Det er blitt en egen teknikk å slå til mot bilister når de stopper på en kafeteria eller for å fylle bensin. Ikke sjelden slår de til mot turister, vinker dem til side og forklarer at noe er galt med bilen. Et enda lettere bytte er sovende turister som har stoppet campingvogna på en rasteplass.

Politiet i Marseille vil ikke skape noe hysteri, men ber bilister, særlig hvis de har en kostbar bil, om å ta enkle forholdsregler, særlig etter mørkets frambrudd.

Gjeng tatt

Man bør kjøre med dørene låst fra innsiden og med vinduene rullet opp. Vesker, briller eller mobiltelefoner bør ikke være synlige. Hvis man får problemer med bilen, bør man prøve å kjøre ut av øde områder. Ensomme kvinner, ungdom og eldre er mest utsatt.

6. juni ble en gjeng arrestert i Marseille. Den var ansvarlig for 40 slike tyverier. Gjengen, i alderen 17- 22 år, slo til mot biler. De opptrådte med hetter på hodet, kniver og køller og var svært voldelige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media