Bedøvet og avkledd av skosex-forbryteren

Livet raknet for jenta (20) etter at hun våknet på toget med klærne klippet i stykker. Verken kjæresten eller politiet trodde henne. Les hennes tragiske historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To og en halv time for seint våknet jenta groggy og uten en anelse om hva som hadde skjedd på lokaltoget i København morgenen 28. oktober i fjor. Buksene var revet av, skoene fjernet og strømpebuksene og trusene revet og klippet i stykker. Og det var bare begynnelsen på marerittet. Kjæresten trodde hun hadde vært utro og forlot henne. Politiet siktet henne for å ha avgitt falsk anmeldelse. Det endte med at jenta sluttet på skolen og flyttet fra hjembyen. Hun klarte ikke å leve med de ondsinnede ryktene lenger.

- Det har vært en skrekkelig tid for henne, og hun fortjener alle den oppreisning hun kan få, sier jentas advokat, Helle Hald, til Ekstra Bladet.

I midten av april pågrep politiet en 34 år gammel mann som var i ferd med å bedøve en 38 år gammel kvinne med en bomullsbit vætet med bedøvelsesmiddel. I går ble varetekten hans forlenget med fire uker. Til nå har siktelsen vokst til 15 mulige tilfeller hvor han har bedøvet kvinner eller hatt til hensikt å bedøve dem.

Skofetisj

- Jeg har tvangstanker om sovende kvinner og sko, forklarte 34-åringen i retten.

I tillegg til bedøvelsesmiddel, hadde mannen en nøkkel som brukes til å låse togdører. Hjemme hos ham fant politiet også to kvinnestøvler.

Etter pågripelsen ble endelig den 20 år gamle jenta trodd. I avhør innrømte mannen at det var han som rev av henne klærne før han tilfredsstilte seg selv. Episoden i oktober i fjor var bare en av mange som fulgte det samme mønsteret. Tidlig på morgenen i helgene trålet han lokaltogene på jakt etter sovende kvinner. Da bedøvelsesmiddelet var begynt å virke, befølte han dem og ved flere tilfeller klippet han opp klærne deres, skriver Ekstra Bladet.

20-åringen var på vei hjem etter nattjobben da hun sovnet under den snaut 40 minutter lange togturen. Tre timer seinere våknet hun helt fortumlet. Da hun omsider kom seg hjem, gjemte hun de ødelagte klærne fordi hun skammet seg over å ikke huske noe. Den forklaringa kjøpte ikke kjæresten og forlot henne. Enda større vansker kom hun i hos politiet som gjentatte ganger nektet å ta imot anmeldelsen. Ikke før hun kontaktet advokat valgte politiet å starte etterforskningen.

Politiet beklager

Etter en måned kom tilbakemeldinga - hun var siktet for å ha avgitt falsk anmeldelse. Det førte til sladder og ryktespredning som ble for mye for henne, og 20-åringen flyttet til en annen by og fikk seg jobb der.

- Vi beklager sakens forløp som har vært uheldig for jenta. Det var faktiske opplysninger som ikke stemte med hennes forklaring, og derfor siktet vi henne for falsk anmeldelse. I ettertid ser vi at hun har vært utsatt for en forferdelig opplevelse, og vi ønsker å forklare henne hvorfor vi handlet som vi gjorde, sier kriminalinspektør Per Leo Jepsen til Ekstra Bladet.

Advokat Helle Hald forstår at politiet var skeptisk.

- Det kom en jente til dem som ikke visste hva som hadde skjedd. De ante at det var kjæresten som presset i bakgrunnen ved å be henne om å anmelde dersom hun ikke ble med på hendelsen frivillig. Det tenner varselslampene hos politiet, men problemet er at det skjer så altfor ofte. Politiet er forutinntatt om at jenta er full av løgn, sier Hald.

Han og jenta skal nå avgjøre om de skal kreve erstatning av politiet.

LETTE PÅ TOGENE: 34-åringen fant sine sovende ofre på lokaltogene i København. Her er hovedstasjonen avbildet.