Bedøvet og voldtok kvinner på t-banen

34-åringen hadde en svært spesiell metode for overgrepene. Etter å ha bedøvet ofrene, skar han av dem klærne og stjal skoene deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk politi er på jakt etter flere av den psykisk syke mannens ofre. Hittil er den 34 år gamle dansken siktet for å ha forgrepet seg på seks kvinner på lokal-tog.

Bedøvelse

Fremgangsmåten er nesten som hentet fra en dårlig kriminalfilm, hevder etterforskerne. I ei lita veske hadde mannen en flaske med Trichlorethylen, vattpinner, papirhåndklær og en hobbykniv, skriver BT.

Han valgte helst enslige kvinner som satt i kupeen og sov. Deretter bedøvet han dem, skar opp klærne deres og forgrep seg på dem. Etterpå stjal han kvinnenes sko eller støvler som souvenirer, skriver avisa.

- Vi vet ikke om det er flere ofre enn de seks som han har tilstått å ha overfalt. Vi etterlyser kvinner som har vært utsatt for overgrep, sier visekriminalinspektør Ole Andreasen ved Gladsaxe politiet.

Tvangstanker

I forhørsretten i går innrømmet den 34 år gamle mannen seks overgrep siden juli i fjor i rolige ordelag. Etter de to første overgrepene i fjor gikk han til psykolog. Han fikk beroligende medisiner, men ble deprimert av den. I mars i år ble tvangstankene så store at han gikk på jakt etter nye ofre.

- Siden slutten av 2000 har jeg vært psykisk syk og hatt tvangstanker om sovende kvinner og deres fottøy, forklarte han retten i går.

På grunn av sine problemer klarte mannen ikke å fullføre studiene.

Låste døra

34-åringen ble pågrepet søndag morgen. Etter å ha vært på nattklubb lørdagskveld ville han finne seg et nytt offer på natta. Han gikk på toget på Ballerup stasjon, og fant raskt en sovende 38 år gammel kvinne og bedøvet henne. Men før han rakk å gjennomføre overgrepet reagerte togføreren.

Togføreren gikk gjennom toget for å bytte til førerplassen i den andre enden. Han trodde først at paret var et par berusede natteravner som ikke hadde rukket å gå av på riktig holdeplass. Men togvogna med paret var låst, og føreren fattet mistanke. Da politiet kom og vogna ble låst opp spurte 34-åringen uskyldig:

- Er dette toget til Fredrikssund?

Lukten av kjemikalier avslørte ham, og politiet fant raskt veska med bedøvelsesmiddelet, kniven og et knebel.

I retten forklarte mannen at han hadde funnet kvinnen sovende i bakerste vogn, og da han ble alene med henne låste han døra med sin hjemmelagde nøkkel. Han fuktet et par bomullsdotter med Trichlorethylen og la dem på genseren hennes under nesa og på askebegeret ved siden av.

Renseri-væske

Mannen forklarte at han egentlig ikke ønsket å voldta kvinnene, bare skjære av dem klærne og forgripe seg på dem med hendene.

Hans valg av bedøvelsesmiddel er også spesielt. Trichlorethylen er en stoff som tidligere ble brukt som avfettingsvæske i renserier. Det er svært helseskadelig, allerede etter fem minutter har det en bedøvende og berusende effekt. Det forårsaker kvalme og irritasjon i luftveiene. Det kan også forårsake synsforstyrrelser.

Alvorlige forgiftninger kan føre til lungeødem og fare for lever- og nyreskader.

BEDØVET OFRENE: 34-åringen planla overgrepene nøye.