Bedrageridømt nordmann bak Abramovitsj-planer om å kuppe FCK

Men avtalen gikk i vasken.

IRRITERT PÅ MEDIENE: Hans Munk Nielsen, styreleder i Parken Sport & Entertainment. Bildet er tatt i en annen anledning, og TDC-direktør Henning Dyremose (i bakgrunnen) har ikke noe med saken å gjøre. Foto: DAVID HOEGSHOLT / SCANPIX NORDFOTO
IRRITERT PÅ MEDIENE: Hans Munk Nielsen, styreleder i Parken Sport & Entertainment. Bildet er tatt i en annen anledning, og TDC-direktør Henning Dyremose (i bakgrunnen) har ikke noe med saken å gjøre. Foto: DAVID HOEGSHOLT / SCANPIX NORDFOTOVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag 27. november i år satt Hans Munk Nielsen, styreformann ved fotballanlegget Parken, i et møte om stadionets framtid. Parken er Danmarks mest kjente fotballstadion, og hjemmebane til både Ståle Solbakkens FC København og det danske landslaget.

Møtet fant sted på det fasjonable hotellet D'Angleterre. Målet var at Nielsen skulle overtales til å la Arkady Abramovitsj, sønnen til Chelsea-eier Roman, ta økonomisk kontroll over anleggets eierselskap Parken Sport & Entertainment.

Abramovitsj ville bruke 450 millioner kroner på å kjøpe seg inn i klubben. Han er arving til sin mer berømte far.

Avslørt I tillegg til å huse noen av landets mest ettertraktede fotballkamper, er Parken en mye brukt konsertarena - med kapasitet på 50 000 publikummere.

Mannen som hadde satt opp Abramovich-møtet er norsk, avslører danske Dagbladet Børsen i dag.

Han heter Per Morten Hansen (48). Hansen ble i 2003 dømt til 18 måneders fengsel for grovt bedrageri, og eier i dag selskapet Bull Corporate Service AS.

Gjennom de danske forretningsmennene Ole Abildgaard og Aldo Petersen satte Hansen Abramovich i kontakt med Nielsen og selskapet som eier danskenes storstue.

I vasken Hansen står nå som eneeier av Bull Corporate Service AS. Daglig leder og styreleder er en Oslo-kvinne i 30-årene.

Det er Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) som eier majoritetsandelen av aksjene i Parken Sport & Entertainment, og som måtte overtales til å selge til den russiske stormogulen.

Nordmannen lykkes ikke med prosjektet, og Munk Nielsen kunngjorde tidligere denne måneden at handelen var gått i vasken. Han framsto da irritert over at mediene hadde gravd i saken.

Sjokkert - Hvis det hadde vært grunn til å ha videre, forpliktende samtaler, og det kunne det godt ha vært, er det ergerlig at man ikke kan ha kontakt med hverandre uten at det kommer ut i mediene, sa Munk Nielsen.

RUSSERKONTAKT: William Kvist (t.h.) og Jespen Grønkjærs FC København. Foto: AFP/Scanpix
RUSSERKONTAKT: William Kvist (t.h.) og Jespen Grønkjærs FC København. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

En talsperson for Bull Corporate Service AS sier til Dagbladet at Hansen og selskapet er sjokkert over at interne dokumenter er lekket til pressen, og provosert over hvor opptatt dansk presse har vært av Hansens uvanlige bakgrunn.

- Det er ingenting kriminelt i denne saken, og forholdene som hentes fram er jo mange år gamle, påpeker representanten.

- Alt vi gjorde var å introdusere et tilbud til FC København fra Abramovitsj, på 450 millioner. Dette er folk med genuin interesse for fotball, og som har lommebok. Det var en fantastisk mulighet for fotballklubben, sier representanten.

Bull Corporate Service AS forbereder et tilsvar, og vil sette inn leserinnlegg i danske aviser i morgen.

CHELSEA-EIER: Sønnen til Roman Abramovich ville kjøpe seg opp i FCKs stadionanlegg. Foto: Reuters/Scanpix
CHELSEA-EIER: Sønnen til Roman Abramovich ville kjøpe seg opp i FCKs stadionanlegg. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer