Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bedrageridømt politiker får ikke etterlønn

Mazyar Keshvari (Frp) innrømmet at han leverte falske reiseregninger til Stortinget. Det hindret ham ikke i å be Stortinget om å få etterlønn.

UT AV STORTINGET: Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari røk ut av Stortinget da Siv Jensen kom tilbake, men får ikke etterlønn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
UT AV STORTINGET: Fremskrittspartiets Mazyar Keshvari røk ut av Stortinget da Siv Jensen kom tilbake, men får ikke etterlønn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Keshvari har vært vara for partileder Siv Jensen på Stortinget. Da Fremskrittspartiet gikk ut av regjering nylig, mistet han denne plassen. I etterkant har han bedt om å få etterlønn i tre måneder fra 2. februar, tilsvarende 248.000 kroner, skriver Aftenposten.

Stortingets presidentskap sa nei. Bakgrunnen er at Keshvari i oktober ble dømt til sju måneders fengsel for grovt bedrageri. Han hadde fått utbetalt 450.000 kroner fra Stortinget på grunnlag av falske reiseregninger. Keshvari har innrømmet forholdet, men straffeutmålingen er anket til lagmannsretten.

– Etter en samlet vurdering av alvorlighetsgraden i denne saken har presidentskapet enstemmig besluttet å avslå søknaden, skriver stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen i en epost til Aftenposten.

(©NTB)