Bedragerisiktet biskop: «Dette gjør meg ondt»

Politiet etterforsket Oslo katolske bispedømme for grovt bedrageri i minst ei uke - før 20 politifolk i går aksjonerte mot den katolske kirkes høysete i Norge.

SIKTET: Tirsdag kveld møtte Dagbladet biskop Bernt Eidsvig for å snakke om kirkas praksis for registrering av medlemmer, og påstandene om at den kunne være straffbar. I går, torsdag, ble Oslo katolske bispedømme, og seinere også biskopen selv, siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner - penger kirka har fått ved å søke offentlig støtte basert på oppblåste medlemstall, ifølge politiets teori. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SIKTET: Tirsdag kveld møtte Dagbladet biskop Bernt Eidsvig for å snakke om kirkas praksis for registrering av medlemmer, og påstandene om at den kunne være straffbar. I går, torsdag, ble Oslo katolske bispedømme, og seinere også biskopen selv, siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner - penger kirka har fått ved å søke offentlig støtte basert på oppblåste medlemstall, ifølge politiets teori. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med en ransakingsordre fra tingretten, tok Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt seg i går morges seg inn i bispeboligen og kontorlokalene til Oslo katolske bispedømme (OKB), som ligger bak St. Olavs domkirke i Oslo.

OKB er siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner, penger som etter politiets teori stammer fra offentlig støtte kirka har fått utbetalt på bakgrunn av oppblåste medlemstall. Dagbladet har gjennom en rekke artikler avslørt at kirka har ført inn tusenvis av intetanende personer i sitt medlemsregister. Bispedømmet forvalter medlemslista til hele Den katolske kirke i Norge.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer