Bedragerisiktet byggmester slipper ikke ut

Harald Langemyhr (43) får tre nye uker i isolasjon. - Bevisene er ikke svekket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den bedragerisiktede byggmesteren Harald Langemyhr (43) får ikke med seg starten på fellesferien hjemme i Vestfold-skjærgården.

I dag ble Langemyhr varetektsfengslet i ytterligere tre uker med brev- og besøksforbud. Oslo tingrett la større vekt på påtalemyndighetenes vurdering av fare for bevisforspillelse enn kravet fra hans egen advokat Ellen Holager Andenæs om løslatelse på grunn av problemer med forretningsdriften fra varetektscellen.

Den utvidede fengslingskjennelsen gjelder inntil 18. juli.

Langemyhr er siktet for å ha fakturert Oslo kommune for 5.700 flere arbeidstimer enn det som faktisk er utflørt av hans håndverkere - de fleste polske.

Ifølge siktelsen har det kommunale selskapet Omsorgsbygg  blitt forledet til å utbetale over 20 millioner kroner for mye for byggingen av nytt sykehjem på Økern.

- Bevisene ikke svekket.

- Bevisene mot Langemyhr er ikke svekket, skriver tingretten i dagens kjennelse, og viser til de undersøkelsene revisjonsselskapet Price Waterhouse har gjort i saken.

Tingretten er enig med påtakemyndigheten at byggmesteren fra Tønsberg kan påvirke en medtiltalt i saken og seks polske arbeidere, dersom han skulle blitt satt fri nå.

 SLIPPER IKKE UT:  Oslo tingrett forlenget i dag varetektsfengslingen av byggmester Harald Langemyhr med inntil tre uker. Retten godtok påtalemyndighetens argument om fare for bevisforspillelse. Arkivfoto: SCANPIX.
SLIPPER IKKE UT: Oslo tingrett forlenget i dag varetektsfengslingen av byggmester Harald Langemyhr med inntil tre uker. Retten godtok påtalemyndighetens argument om fare for bevisforspillelse. Arkivfoto: SCANPIX. Vis mer

De seks polakkene er innkalt til rettslige avhør i uke 35 (25. - 29. august).

To av de polske arbeiderne har vært i politiavhør. De er fortsatt her i landet.

I dagens kjennelse anslår tingretten at byggmester Harald Langemyhr tjente "ca. tre millioner kroner" i fjor og at han har en formue på "ca. sju millioner".

STRID OM PRIS: Påtalemyndigheten mener byggmester Harald Langemyhr fakturert 5.700 timer for mye og bedratt det kommunale selskapet Imsorgsbygg for 27 millioner kroner i forbindelse med byggingen av det nye sykehjemmet på Økern i Oslo.