BEDRAGERISIKTET: Stein Bagger har meldt seg for politiet.
Arkivfoto: Michael Altschul/Scanpix Danmark
BEDRAGERISIKTET: Stein Bagger har meldt seg for politiet. Arkivfoto: Michael Altschul/Scanpix DanmarkVis mer

Bedragerisiktet IT-direktør pågrepet

Stein Bagger mistenkes for å ha svindlet for en halv milliard. Hadde hemmelige konti og leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): IT-direktøren Stein Bagger, som mistenkes for å ha svindlet et dansk selskap for en halv milliard kroner, er pågrepet i California.


Meldte seg

Bagger skal selv ha meldt seg for politiet i California.

- Amerikanerne har forsikret oss om at han er arrestert. Nå arbeider vi med en utleveringsbegjæring, sier Jens Madsen, som arbeider ved en avdeling i dansk politi som etterforsker økonomisk kriminalitet, til dansk TV2.

- Sviktet sin kone og datter

Henning Børgesen, styremedlem i IT Factory, er glad for at Bagger har meldt seg, men opprørt over hans angivelige handlinger. Børgesen har gitt en uttalelse til danske Politiken.

- Jeg har aldri forstått hvordan han kunne svikte sin kone og datter, som attpåtil har vært syke. Nå må han ta sin straff, sier Børgesen til avisen.

- Jeg har respekt for at han melder seg, men ikke for det han har gjort.

Bagger stjal passet fra sin kones veske før han rømte. Han forklarte sin kone at han skulle ta en telefon, men kom aldri tilbake.

Hemmelig leilighet

Både Bagger og styreformann Asger Jensby hadde hemmelige leiligheter på Islands Brygge i København, avslører Jyllands-Posten.

Baggers navn er å finne på en ringeklokke i boligkomplekset, og i leilighetens garasje holder en beksvart Lamborghini hus. Begge deler benyttes både av Bagger og Jensby, ifølge avisen.

Leiligheten er kjøpt av Baggers kone Anette Uttenthal, som ifølge Jyllands-Posten inkasserte «et par» millioner kroner på salget.

Jensby har engasjert seg i etterforskningen av Baggers forsvinning. Like fullt fjernet han ringpermer, angivelig med privat innhold, fra Baggers hemmelige kontor.

Etterlyst i 187 land

Den norskfødte tidligere direktøren ble denne uken siktet for grovt bedrageri og dokumentfalsk av særlig grov karakter. Han har vært etterlyst av Interpol i 187 land.

Ifølge selskapets regnskaper økte bruttoomsetningen til IT Factory fra 336 millioner kroner i 2006 til 845 millioner i 2007.

For en knapp uke siden var eventyret over. Da opplyste styreformann Asger Jensby at det var begått bedrageri for minst 500 millioner danske kroner, og at direktør Stein Bagger var forsvunnet.

Konkurs

- Mine siste handlinger som styreformann i IT Factory har vært å anmelde Bagger til politiet og å begjære selskapet konkurs, sa Jensby på en pressekonferanse i København mandag.

Det er blitt funnet dokumenter på Baggers hemmelige kontor som tydet på at han hadde satt kursen vestover, i utgangspunktet mot Panama.

Bagger har ikke kunnet bruke sitt eget pass eller bankkort uten å bli oppdaget. Dansk politi har tidligere opplyst at de følte seg trygge på at han ville bli funnet.

BURJ AL-ARAB: Her bodde Stein Bagger før han forsvant. Foto: Marwan Naamani/AFP/Scanpix
BURJ AL-ARAB: Her bodde Stein Bagger før han forsvant. Foto: Marwan Naamani/AFP/Scanpix Vis mer