Bedragerisiktet økonomisjef skulle rydde opp i medlemsrotet - biskopen tok ham av saken etter intern protest

Flere peker på økonomisjefen som sentral i saken.

UNDER ETTERFORSKNING: Her går to politietterforskere inn i boligen til den bedragerisiktede økonomisjefen i Oslo katolske bispedømme. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet
UNDER ETTERFORSKNING: Her går to politietterforskere inn i boligen til den bedragerisiktede økonomisjefen i Oslo katolske bispedømme. Foto: Tore Bergsaker/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den bedragerisiktede økonomisjefen i Oslo katolske bispedømme (OKB) har gjentatte ganger avvist overfor Dagbladet at han har noe med registreringssaken å gjøre. Flere kilder Dagbladet har snakket med, hevder imidlertid det motsatte: At han har vært sentral, i en praktisk og operativ rolle.

Og da biskopen 7. desember i fjor mottok et varsel fra sin egen jurist, dreide det seg i stor grad om nettopp økonomisjefens ansvar:

«Dette varslet gjelder mulige brudd på Personopplysningsloven, mulige brudd på Lov om trudomssamfunn og ymist anna, samt ledelsen av den pågående prosessen med registreringsrutiner ledet av Økonomen i Bispedømmet. (...) Ettersom dette varselet gjelder økonomens ansvar for medlemsregistrering i OKB, samt økonomens ledelse av den pågående prosess, ser jeg det som naturlig å varsle til hans leder, Biskopen.»

Ble vraket som ryddesjef Dagbladet er kjent med at da Fylkesmannen i Oslo og Akershus i høst påla bispedømmet å rydde opp i medlemsregisteret, ble økonomisjefen utpekt av biskop Bernt Eidsvig til å lede dette arbeidet. I varslet fra bispedømmets egen jurist, blir det problematisert:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer